divendres, 19 de desembre del 2008

Presentació del llibre "Vinaròs"


Espai, temps i protagonistes han conformat el que avui coneixem com el terme i la ciutat de Vinaròs, població objecte d’estudi del treball miscel·lani que el lector té a les mans. Al llarg de les seues pàgines, amorosides per una generosa mostra fotogràfica, s’hi podran trobar els principals trets de la història, la geografia, l’economia, la societat i el patrimoni en sentit ampli. Una visió actual d’aquesta ciutat mediterrània, que pretén apropar, tant als vinarossencs com als visitants, a la realitat actual d’una població que ha tingut sempre un desenvolupament continu, i que es troba en un moment històric de gran transcendència per a afrontar satisfactòriament el seu futur.

El volum l'ha coordinat Arturo Oliver Foix, doctor en Història, arqueòleg conser­vador del Museu de Belles Arts de Castelló. Professor tutor de la UNED en Vila-real. Especialista en cultura ibèrica i el món mediterrani de l’antiguitat.

Hi han participat també Nereida Castell Oliver, Lluís Gimeno Betí, Dídac Mesa Romeu, Rafael Monzó Mollà, Ramón Redó Vidal. L'apartat fotogràfic ha comptat amb Col·lecció Agustín Delgado Agramunt, Col·lecció Joaquín Simó Federico, Col·lecció Alfredo Gómez Acebes, Salvador Cordero, Emili Fonollosa Antolí, Dídac Mesa Romeu, Arturo Oliver Foix, Ferran Royo, Reportajes Aéreos Camps, Maria Jesús Pablo Taus, Ximo Cardona, Paül Peralta.

Presentat el llibre "Tortosa. El patrimoni"


Aquest dijous dia 18 de desembre de 2008, a les 19.30 de la tarda ha tingut lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, la presentació del llibre Tortosa. El patrimoni, editat per Onada Edicions, obra de Jacobo Vidal (que l’ha coordinat), Albert Curto i Enric Querol.

L’objectiu d’aquest volum és donar a conèixer als seus lectors, autòctons o forans, la gran riquesa, diversitat i amplitud del patrimoni que atresora la bimil·lenària ciutat de Tortosa, capital històrica de les Terres de l’Ebre i, encara més, del territori episcopal dertosense, que s’estén per terres de Catalunya i València. L’arquitectura, l’enginyeria, les arts plàstiques i el llegat documental i bibliogràfic hi són analitzats, en uns textos excel·lents, de forma sintètica, amena i àmpliament il·lustrada amb una important mostra fotogràfica.

dimarts, 16 de desembre del 2008

Presentació de la "Tribu valenciana" i de "El mofema ideològic" dins el III Col·loqui Internacional Fabra

En el marc del III Col·loqui Internacional La lingüística de Pompeu Fabra es presenten els llibres 'La tribu valenciana', de Miquel Àngel Pradilla (Universitat Rovira i Virgili) i 'El morfema ideològic', de Josep Àngel Mas (Universitat Politècnica de València)
Dia: dijous, 18 de desembre del 2008. Hora: 13 h
Lloc: Centre de Congressos de Tarragona (c. Arquitecte Rovira, 2)

dilluns, 15 de desembre del 2008

Un catedràtic triomfa al XVII Concurs de Poesia

Un catedràtic triomfa al XVII Concurs de Poesia

M. J. SÁNCHEZ M. J. SÁNCHEZ 11/12/2008

Diana Curto i Daniel Arenas han resultat vencedors en el XVII Certamen de Poesia Ciutat de Benicarló que ha organitzat la Regidoria de Cultura. Les obres guanyadores seran publicades per l'editorial local Onada Edicions.

El jurat va considerar que La difícil i apassionant aventura del viure, de Curto, i Tierra, d'Arenas, eren les vencedores d'aquest concurs. Diana Curto és de Tortosa i una llarga trajectòria com a escriptora d'obres pedagògiques i infantils. A més, ja ha estat guardonada en altres certàmens literaris. Per la seva banda, Daniel Arenas és catedràtic de Literatura, crític d'art i cofundador de la revista de cinema Encadenados. Va obtenir el premi Felipe Trigo amb la seva novel·la
"Viviré si no me olvidas" que l'autor va escriure el 1998.

El Periódico Mediterráneo
http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/comarcas/un-catedratico-triunfa-en-xvii-concurso-de-poesia_428488.html

divendres, 12 de desembre del 2008

Onada publica "Visions del paisatge de les Terres de l'Ebre"


12/12/2008. Visions del paisatge de les Terres de l'Ebre recull les reflexions elaborades durant la II International Summer School in Cultural Landscapes Studies, “Les Terres de l’Ebre com a paisatge patrimonial. Transformacions territorials i construcció de paisatges”, celebrada a Tortosa del 25 al 31 de juliol de 2005 sota la direcció d’Ignasi Aldomà, del Departament de Geografia de la Universitat de Lleida; Pepín Beltràn, de la Universitat d’Estiu de les Terres de l’Ebre, Universitat Rovira i Virgili; Francesca Leder, del Centro Internazionale Studi Paesaggi Culturali de Ferrara (Itàlia); Carles Llop, del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Emeteri Fabregat.

Onada publica El Poble Nou. La darrera colonització del delta de l'Ebre

12/12/08 El Poble Nou del Delta és l’únic exemple de poble de colonització realitzat pel franquisme a les Terres de l’Ebre i com a tal formà part d’un projecte més ampli que volia completar la transformació agrícola del Delta. A més, volia ser un exponent de la política social franquista aplicada per solucionar els problemes del camp, suposadament favorable als petits camperols. Tot i això, l’anàlisi del procés de colonització desenvolupat a partir de 1940 ens porta a unes conclusions radicalment diferents: els principals beneficiats foren els grans terratinents, mentre que els pagesos i jornalers només reberen les engrunes d’un procés que, des d’un punt de vista agronòmic, estava ple de dificultats.

Emeteri Fabregat, professor a l’IES Roquetes, col·laborador de diferents projectes de recerca universitària, és autor de diversos estudis sobre història econòmica i demografia de les Terres de l’Ebre. Actualment investiga quina era la realitat humana, econòmica i ecològica del Delta abans i després de la introducció del conreu de l’arròs.

Antoni López és arquitecte i estudia el patrimoni cultural ebrenc. És autor de la Guia d’Arquitectura de la Demarcació de l’Ebre, publicada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

divendres, 5 de desembre del 2008

Presentació de "Tierra"

I Premi del XXVIII Certamen de Poesia Ciutat de Benicarló

5/12/2008. A la sala de conferències del Museu de la Ciutat de Benicarló (Mucbe) va tenir lloc la presentació de les obres guanyadores del XXVIII Certamen de Poesia Ciutat de Benicarló, editades per Onada. En modalitat en valencià l'obra guardonada va ser "La difícil i apassionant aventura del viure" de Diana Curto i en la modalidad en castellà el primer premi fou per a
Daniel Arenas Martín pel poemari "Tierra".

Daniel Arenas Martín
, nacido en Azuaga (Badajoz), reside actualmente en Valencia. Estudió Filosofía y Letras en Madrid. Ha ejercido como profesor de Lengua y Literatura en el Instituto de Bachillerato de Algemesí. Ha hecho crítica de arte y ha sido cofundador y crítico de la revista de cine Encadenados.

Ha publicado tres libros de poemas, Bosque (1990), Andenes (Aguaclara, 1994) y Olas (I.E.M. 2003), libro con el que ganó el Premio Intenacional de Poesía 2001 del Instituto de Estudios Modernistas, con este libro Tierra consiguió el Premio de Poesía Ciudad de Benicarló de 2007. Como narrador, con la novela Viviré si no me olvidas (Algaida,1998), obtuvo el XVII Premio Felipe Trigo. También ha publicado las novelas Dos gardenias para ti (Brosquil, 2002), finalista del Premio Azorín y Bajo los árboles azules (Brosquil, 2005).

Presentació del poemari "La difícil i apassionant aventura del viure"

I Premi del XXVIII Certamen de Poesia Ciutat de Benicarló

5/12/2008. A la sala de conferències del Museu de la Ciutat de Benicarló (Mucbe) va tenir lloc la presentació de les obres guanyadores del XXVIII Certamen de Poesia Ciutat de Benicarló, editades per Onada. En modalitat en valencià l'obra guardonada va ser "La difícil i apassionant aventura del viure" de Diana Curto i en la modalidad en castellà el primer premi fou per a Daniel Arenas Martín pel poemari "Tierra".

Diana Curto i Daufí neix a Tortosa (Tarragona), però als 7 anys es trasllada amb la seva família a les Masies de Roda de Ter (Plana de Vic), on hi resideix durant prop de 17 anys.
És mestra de Català. Exercint a Les Masies de Roda de Ter, guanya el I Premi de Poesia Catalana, que li entrega el poeta Miquel Martí i Pol. Aquest l’anima a seguir amb la poesia, però prepara en aquell moment oposicions a Escoles Maternals i de Pàrvuls, que guanya. Es casa molt jove.

Molt dedicada a l’escola i la família, col·labora en revistes pedagògiques, escriu poemes per a nens i petits sainets. El 2004 es presenta, per primera vegada, a Certàmens Literaris de Poesia Individual i de Reculls. En quatre anys, guanya 88 premis. Entre ells, la Flor Natural de Calella del Maresme i la de Barcelona Ciutat Vella, cinc premis de jocs florals, el I Premi de l’Alguer (Sardenya), el “Pacte dels Vigatans” (Òmnium Cultural de l’Osona), la “Ginesta d’Or” (I Premi als Jocs Florals del Rosselló). l’Englantina i un accèssit a la Viola als Jocs Florals de Barcelona Ciutat Vella, l’Englantina als I Jocs Florals d’Igualada...

Té publicats trenta llibres en col·laboració, un llibre individual Camins (recull de premis poètics) i un altre en publicació.

divendres, 19 de setembre del 2008

La Banda de Música d Peníscola, ja compta amb un llibre

Un instant de la presentació del llibre19/09/2008. Abans d'ahir, dimecres 17 de setembre, de 2008, el Centre d’Estudis de Peñíscola acollí l’anunciada presentació del llibre titolat “Las bandas de música de Peñíscola. 25 años como músico”, escrit per Vicent Esbrí Martí, expresident de l’Associació Musical i músic actiu de la Banda de Música des de fa 25 anys. A l’acte de presentació acudiren vora 200 persones, entre les que es trobaven alguns dels membres de la Corporació Municipal així com el President Provincial de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana de Castelló, el President Comarcal i el Secretari Comarcal de la mateixa, i estigué presidit per la Presidenta de l’Associació Musical, Raquel Bayarri Bayarri, què obrí l’acte, Vicent Esbrí Martí, autor del llibre, Andrés Martínez Castellá, alcalde de la localitat, i Ramon París Peñaranda, responsable d’Onada Edicions.
La presentació s’inicià amb la projecció d’un video en el que es feia un petit resum del que era el llibre, narrat per Isabel Simó Forner, membre de la Banda de Música, amb la projecció d’imatges que conformen el mateix. Acte seguit, van prendre la paraula en primer lloc la Presidenta de l’Associació, qui elogià la figura de Vicent i la tasca que ha dut a terme; Vicent Esbrí, que parlà més en profunditat sobre el llibre; Ramón París Peñaranda, com a responsable de l’editorial, destacant el carácter de llegat cultural per a Peñíscola del llibre, i en darrer lloc l’alcalde de la localitat, qui va fer lectura del pròleg del llibre, escrit per ell mateix, destacant la importància de la Banda de Música per a la cultura de Peñíscola, així com el que significa el llibre escrit per Vicent, la mostra d’una gran història d’afició y cultura musical.

La presentació conclogué amb la signatura del llibre per part de l’autor a totes aquelles persones que l’adquiriren.

Per altra banda, cal dir que el llibre està a la venda en la seu de l’Associació Musical i en diversos establiments col·laboradors de Peñíscola. El preu és de 25 €. Per a més informació es pot contactar amb l’Associació Musical a través de l’adreça electrònica info@bandamusicapeniscola.esEsta dirección electrónica esta protegida contra spambots. Es necesario activar Javascript para visualizarla , o bé al telèfon de l’Associació.

dilluns, 25 d’agost del 2008

Alcora acull "Sota el cel dels hometerra", poemari de Josep Miralles

25/08/2008, a les 18 h.
Presentació del llibre poemes “Sota el cel dels hometerra”, de Josep Joan Miralles. L'acte, que se celebrarà en el saló gòtic de la Casa de la Música, comptarà amb la presència de Palmira Gil Peris, professora de llengua i literatura de l'IES Ximén d’Urrea.

diumenge, 8 de juny del 2008

La Sénia. Història i territori, a la Fira del Llibre Ebrenc

Diumenge 8/6/2008. a la Fira del Llibre Ebrenc de Mora d'Ebre es va presentar La Sénia. Història i territori, a càrrec de Marutxi Ballestre (coordinadora de la publicaició, juntament amb Victòria Almuni.

Everest, la conquesta d'un somni, a la Fira del Llibre Ebrenc

El diumenge 8 de juliol de 2008, dins el marc de la Fira del Llibre Ebrenc, Onada Edicions presenta Everest, la conquesta d'un somni, a càrrec de Josep Sancho, cap de l'Expedició de Terres de l'Ebre a l'Everest.

Presentació del llibre Rossell (1833-1923). La implantació del liberalisme

El diumenge 8 de juliol de 2008, dins el marc de la Fira del Llibre Ebrenc, Onada Edicions presenta Rossell (1833-1923). La implantació del liberalisme (Onada Edicions), a càrrec de l'autor Ferran Grau.

divendres, 28 de març del 2008

Presentació a l'Ametlla de Mar del llibre de Everest, la conquesta d'un somni

27/03/ 2008

El Patronat Municipal d’Esports comunica que el proper diumenge 30 de Març, a partir de les 18:00h. i a la Sala de la Societat Cultural, Esportiva i Recreativa de L’Ametlla de Mar es presentarà un Documental de l’ascens de l’Expedició Terres de l’Ebre al cim més alt del món, en la que hi participà l’alpinista calero Agustí Pallarés Vaqué. Així mateix, l’acte servirà també per donar a conèixer i presentar el llibre “Everest, la conquesta d’un somni”, de la mateixa Expedició Terres de l’Ebre, que podrà comprar-se o encarregar-se per Sant Jordi al Preu de 20€.

Notícia apareguda a http://wordpress.ametllamar.cat/Index.php?cat=5&paged=2