En el marc dels Divendres Literaris organitzats per l’Associació Cultural Alambor, l’escriptor Manel Joan i Arinyó va presentar la seua darrera novel·la Fem un trio: El fascinant món de la ploma. Arinyó va saber imprimir a l’acte, que va tindre lloc al saló d’actes de la Fundació Caixa Benicarló, un aire divertit i pròxim. Josep San Abdon va presentar Arinyó tot recordant els anys de llur mútua coneixença i amistat. Tot seguit, l’autor va explicar alguna de les anècdotes més divertides i curioses que inclou el llibre. Aquest se centra en les seues peripècies durant els primers anys de la seua carrera com a escriptor. Arinyó va recordar anècdotes sobre Fuster, Estellés o sobre el seu casament a Benicarló, el primer en valencià i civil a la localitat.
dilluns, 29 de març del 2010
Presentació 'El secret del guerrer hongarés' de Vicent Andreu
dilluns, 1 de març del 2010
Alambor presentarà 'Fem un trio' de Manel Joan i Arinyó
L'Associació Cultural Alambor presentarà el proper divendres 5 de març, a les 20 h, a la sala d'actes de Caixa Benicarló, el llibre Fem un trio - El fascinant món de la ploma, premi de narrativa Ciutat de Sagunt 2009, de Manel Joan i Arinyó.
Sinopsi de l'obra
Els primers anys de Manel Joan i Arinyó al món de la ploma no van ser precisament allò que se'n diu “avorrits”. A la incipient incomprensió d'alguns membres de jurat va seguir l'apoteosi de guanyar, amb poemaris anticlericals, certàmens organitzats per parròquies i col·legis religiosos. A les seues presentacions eròtiques s'aplegaven des de pertorbats de tota mena fins a deesses de bellesa que li feien proposicions deshonestes. Dels deu o dotze editors que ha conegut, l'autor també en conta alguna anècdota “sucosa”, així com fa palesa l'admiració per alguns grans escriptors que tractà per aquella època i que ja ens han deixat: Fuster, Estellés, Pedrolo, Pere Quart, Martí i Pol, Maria Aurèlia Capmany, Damià Huguet...
Manel Joan i Arinyó (Cullera, 1956), amb una extensa producció al darrere, ha esdevingut una de les veus més qualificades de la narrativa contemporània valenciana. Ha escrit novel·la policíaca –El cas Torreforta, Contra sentit i L'agenda del sicari–; autobiogràfica –Les nits perfumades i Com la flor blanca–; històrica –10.193, Escuma de mar–; humorística –Cubaneta meua i Han donat solta als assassins–; eròtica –Stress, En Tit, Hola, Diari de campanya i Mateu, el fill d'en Marc–; juvenil –Linda i Roger, Que dur que és ser guapo!, Mp, una vida de llegenda i Les màgiques nits de Prada–, i infantil –Cento i les mones i Nadar i guardar la roba.
La seua obra poètica ha estat aplegada a Plany de l'home llop.
Presentació de 'L'estirp de la sang reial'
El dimarts dia 2 de març, a les 19 hores a la llibreria Babel de Castelló, es presentarà la novel·la juvenil d'intriga L'estirp de la sang reial. Si podeu passar per allí, serà un plaer compartir l'estona amb vosaltres. La presentació serà a càrrec de Canto Nieto i Pep Castellano.
Sinopsi de l'obra
L’endemà de les festes de Carnaval, el comissari Arrufat es desdejuna amb el cadàver d’un monjo tirat entre les escombraries. Ell pensa que el cas li ve gran i per acabar-ho d’adobar Marta Ferreres, una jove disposada a tot per esclarir la mort dels seus pares, li complica la investigació; o potser, no? L’estirp de la sang reial és una novel·la d’intriga, amb investigacions criminals, sectes, fanatismes, corrupció i misteris variats, ben amerada de la màgia que traspua en la comarca del Baix Maestrat.
Pep Castellano Puchol (Albocàsser, 1960). És pedagog, treballa de tècnic de formació a la Generalitat Valenciana. També explica contes juntament amb Canto Nieto i escriu. Ha publicat diverses obres de literatura infantil i juvenil, hi destaquen: L’herència dels càtars, premi Samaruc 2001; Ferum de silenci, premi Enric Valor de narrativa Juvenil 2004; Els pirates no ploren, premi Carmesina 2008. També ha obtingut el premi Vicent Silvestre 2009 per Bernat, un científic enamorat.