dimecres, 31 de juliol del 2013

"Alguns dels millors textos literaris del segle xx s’han publicat en els periòdics". Parlem amb Manel Alonso, autor de "Cròniques des de l'infern"

Les "Cròniques des de l'infern" són el nou llibre que Manel Alonso ha publicat a principis d'aquest estiu. Són una selecció d'articles d'opinió apareguts en diversos mitjans, i que tracten sobre la societat, l'economia i la cultura del País Valencià. L'obra ja s'ha presentat en diversos espais, junt Antoni Rovira, l'escriptor encarregat de la tria dels articles.

Què és el que et porta a aplegar aquesta cinquantena d’articles d’opinió en un sol volum?

Les meues col·laboracions en premsa no són d’ara, però no és fins l’any 2011 que mantinc amb disciplina i regularitat una columna d’opinió setmanal. La desaparició del diari digital L’Informatiu, on vaig ocupar-me durant més d’un any de la columna «Mou-te que açò s’empastra», en la qual des del punt de vista d’un ciutadà indignat escrivia sobre la realitat política, econòmica, cultural i social, em va crear la necessitat de buscar un suport més perdurable a la meua vessant com a articulista. 

Sóc d’aquells que pensen que alguns dels millors textos literaris del segle xx s’han publicat en els periòdics i que, com així s’ha fet, el lector es mereix tindre’ls recollits en format de llibre. També pense que algunes de les meues millors proses han estat publicades en la premsa digital i vaig sentir la necessitat d’oferir-ne una bona selecció en un volum, però, d’altra banda, volia que fóra un llibre que anara una mica més enllà del simple recull i que oferira fins i tot una nova lectura als qui ja havien llegit els articles, per a fer possible això necessitava un especialista i fins que no vaig trobar la persona adient no em vaig decidir a posar-ho en marxa.

Tant el títol com la coberta fan referència a l’infern. És així com veus la vida dels valencians i valencianes actualment?

Hi ha molts tipus d’infern. És cert que els valencians no vivim com els ciutadans d’Haití o Moçambic, ni tan sols com els de Grècia, que el nostre nivell de vida és superior. Però una societat en la qual cada dia s’ha de defendre allò que és obvi, on els pocavergonyes no dubten a utilitzar la mentida i la calúmnia per tal de continuar mantenint els seus privilegis, encara que això siga a costa de dividir, fraccionar i enfrontar els ciutadans... Quan la ciutadania és incapaç de reaccionar amb contundència democràtica, quan no hi ha un discurs sòlid alternatiu possible, l’esperança es convertix en una quimera. Una societat sense esperança és un infern, en suma.

Què és el que queda, després de tres anys i desenes d’articles?

Els articles setmanal en els diaris L’Informatiu i Morvedre.info em serviren per una banda per a millorar en el meu ofici d’escriptor i per una altra per a crear-me una opinió més clara de tot allò que estava passant en el nostre país, uns fets molts greus que segurament ens canviaran la vida.

Al llarg dels articles abordes diversos aspectes de la societat valenciana. Creus que hi ha coses que la crisi, aquest infern, ha canviat?

Sí, i la majoria per a pitjor. Encara que, d’una manera lenta, la societat valenciana, que només es vertebra en aspectes festius i esportius, es va conscienciant que hi ha valors pels quals paga la pena lluitar, farts de mals gestors, de corruptes, de lladres, de mentiders, de prevaricadors, el problema serà si tot aquest moviment no es traduïx en un projecte polític i aquest, a més, siga capaç d’aguantar el temporal i no desencante la ciutadania en poc de temps.

Com valores la tasca de selecció que ha fet Antoni Rovira?

D’una manera molt positiva, ell ha sabut donar com cap altre una nova i interessant lectura als articles, lligant-los amb l’Infern de Dant.

Ja has presentat el llibre en diversos espais. Com ha estat la reacció del públic?

Sí, des de la seua aparició tenia com a objectiu presentar el llibre en el màxim possible de comarques valencianes. Després també m’agradaria portar-lo a Catalunya i les Illes Balears. La reacció del públic ha estat molt bona, en alguna ocasió després de presentat el llibre el públic ha iniciat un debat intens. Hi ha hagut lectors que han destacat la doble lectura de la qual et parlava, altres l’honestedat en què han estat escrit els articles.

Quin creus que és el paper de l’articulisme d’opinió en la literatura valenciana?

Els valencians tenim grans articulistes, tant en valencià com en castellà, i des de l’aparició de Fuster el seu pes és fonamental. Autors com ara Joan Francesc Mira, en qui l’articulisme dins de la seua obra té un pes enorme, Enric Sòria, Joan Garí, Emili Piera, Salvador Vendrell, Josep Igual, Pasqual Mas, cal llegir-los ja que ells ens donen una visió diferent de la realitat a la que ens donen els altaveus mediàtics del poder.

Tens cap nou projecte a la vista?

Jo sempre estic treballant en una cosa o altra, en el meu estudi d’escriptor sempre hi ha una obra o altra començada que està esperant, pacientment, que li dedique més temps. Ara mateix tinc entre mans una novel·la. Fa més de quinze anys, per cert, que no en publique cap.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

dimarts, 30 de juliol del 2013

La Guerra Civil a Càlig en la veu dels qui la van viure

Onada Edicions publica el nou llibre de la professora i historiadora nord-americana Martha Heard, Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938, a partir de les vivències, anècdotes i records d’una trentena de calijons i calijones, entrevistades per l’autora fa més de vint anys.

“No es deu escriure història fins que s’escolta parlar a la gent”. Dues dècades abans que en Salman Rushdie publicara aquesta sentència a les pàgines de The New Yorker, l’americana Martha Heard ja ho havia posat en pràctica a la vila de Càlig, al Maestrat. A finals de la dècada dels 80 i principis dels 90, aquesta professora d’Albuquerque (Nuevo México) va entrevistar els calijons i calijones que havien viscut en primera persona els anys de la Guerra Civil, per tal de conèixer de la seua pròpia veu que és el què havia passat al poble en aquella etapa turbulenta.

Un llibre per sortir del silenci

Aquelles converses es van anar enriquint posteriorment amb noves entrevistes i investigacions, que van donar peu a diverses accions per difondre aquest retall de la història contemporània: seminaris, conferències, etc. I ara, un llibre, Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938, que es presentarà al Centre de Cultura de la vila el pròxim divendres 2 d’agost a les 20 hores.

L'obra s'enfoca en la vida a Càlig durant la primera part del segle XX i especialment, a partir de l'esclat de la Guerra Civil, l'estiu del 1936. Martha Heard dóna la paraula als que la van veure i la van viure, i alhora recorden amb experiències i anècdotes com era la vida aleshores, la història quotidiana de la veu dels seus protagonistes. Inclou moments de conflictes entre tradicionalistes, republicans i anarquistes, records de la Col·lectivitat i la duresa de la guerra, el paper de les dones, de la religió i del treball.

Molts dels testimonis ja han faltat, la qual cosa incrementa el valor, gairebé patrimonial, de les entrevistes que han rescatat de l'oblit part important del que avui és Càlig. És, per tant, una obra fonamental i model per als interessats en la història oral.


L’americana-calijona

Martha Heard va arribar a Càlig l’any 1978, on va comprar una casa per passar-hi els estius. A la fresca, escoltava les històries que compartien els veïns i veïnes, i així, va decidir enregistrar eixe patrimoni oral entre 1988 i 1992, gràcies al suport de dues beques. Heard va conversar amb un centenar de persones, dels quals una trentena hi participen a Salir del silencio.

Professora de llengua i literatura espanyola, es va doctorar a l’universitat de St. Louis. S’hi va formar al Texas Tech i a la universitat de Wisconsin. A Madrid hi va fer el curs d’Estudis Hispànics. Ha impartit docència a diverses facultats d’Illinois i Missouri, als Estats Units d’Amèrica. Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938 està editat per Onada Edicions, dins de la nova col·lecció Biblioteca Calijona, dedicada a la localitat.

"La fantasia o la ciència-ficció no tenen per què limitar-se a viure en la narrativa, o en el cinema". Parlem amb Joan Manuel Matoses, autor d'"Àfrica"

Amb "Àfrica", Joan Manuel Matoses va obtindre el Premi Ciutat de Sagunt de Teatre 2012, un dels dels més prestigiosos de les nostres lletres. El jurat es va convèncer d'una original proposta de dramatúrgia de ciència-ficció, al voltant de tres personatges que es topeten en una món congelat i postapocal·líptic.

Quin és l’origen de la dramatúrgia "Àfrica"?

És ben simple. Faig classe de Taller de Teatre a un institut, i fa tants anys que dirigisc obretes de joves estudiants que un dia em vaig dir: jo també vull pujar a l’escenari. Tenia un parell d’idees guardades dins un calaix de l’ordinador, i vaig escriure el primer acte d’Àfrica, amb la intenció de fer-ne un muntatge. Vaig demanar a dos companys de feina, que tenien més experiència que jo en arts escèniques, si volien participar en el projecte, i vam estar assajant durant uns mesos, durant els quals vaig acabar d’escriure l’obra. Després es va afegir un tercer company. No vam arribar a representar-la mai, però l’experiència va ser tremendament útil per completar el text.

Ha estat difícil treballar la ciència-ficció futurista en un text teatral?

Hi ha dues coses difícils: la primera, situar el públic en un context completament anormal sense haver de recórrer a vídeos ni coses així. No volia deixar que Àfrica es cinematitzara massa, però calia explicar la situació d’alguna manera. En aquest aspecte sí que s’ha de treballar un poc el text: pintar el decorat amb paraules. La segona és encara més difícil, perquè és quasi un acte de fe: convéncer el públic que la fantasia o la ciència-ficció no tenen per què limitar-se a viure en la narrativa, o en el cinema. I ací queda encara molt de camí per fer.

Els personatges competeixen per la supervivència, per a benefici d’un tercer, comerciant. Podem veure una metàfora de la crisi que estem patint?

No per complet, però sí en part. Sempre m’ha preocupat la convivència entre les persones. Al principi aquest era el motiu principal del text. Però quan et fas gran t’adones que vivim en un món purament econòmic. El benefici és l’origen i la fi de tot. Quan vaig començar a escriure l’obra encara no es parlava tant com ara de crisi econòmica, però sí que havia decidit que el personatge que canvia el decurs de la història estiguera vinculat al comerç.

Els protagonistes, a més, estan batejats amb noms de coneguts musics suecs. A què es deu eixe recurs?

Ets el primer que ha trobat la relació entre els noms! La música m’ha acompanyat des que era menut, com a molts valencians. Ara m’és indispensable, no me’n puc desprendre. Vaig voler homenatjar músics que m’agraden especialment, i l’ambientació de l’obra em va dur a la cultura nòrdica. Són noms completament normals per allà dalt.

A l’hora d’abordar la dramatúrgia, tenies més present confeccionar un text per llegir o un text per interpretar?

Com que bona part del text es va crear mentre assajàvem, tenia una referència contínua de com resultava sobre l’escenari. És una sort immensa haver disposat de tres persones que s’avingueren a interpretar-lo quasi al mateix temps que l’escrivia. Mai estaré prou agraït a Jaume, Rafa i Xavi. Així que el text és completament pensat per ser interpretat.

Com veus el panorama actual quant a textos teatrals?

S’estan fent coses molt interessants, molt innovadores i refrescants. No cal ser cap expert per comprendre que mai s’havia escrit tant com ara: hi ha més gent que mai escrivint, més ben preparada que mai i amb unes possibilitats per compartir idees com mai a la Història. Però hi ha dos problemes: la falta d’editorials atrevides (i pense que Onada, sincerament, ho és) i la falta d’una cultura del text teatral com a font on descobrir noves maneres d’explicar i escoltar una història. I és una llàstima, perquè en aquest aspecte el teatre pot resultar tan efectiu o més que la novel·la: usa un llenguatge directe i clar, el text no es fa etern, i pot plantejar els mateixos temes i conflictes que qualsevol altre gènere o mitjà.

Tens cap nou projecte a la vista?

Com a projectes sòlids, encara no. Però n’hi ha dos que tinc els primers de la llista: un musical i una obra de teatre per a sord-muts. El primer ja fa temps que em volta pel cap: jo en voldria fer la música. En el segon cas, una alumna que vaig tenir en Taller de Teatre, sord-muda, em va fer pensar en aquesta possibilitat. A part d’això, idees, esborranys i tovalloles de paper ratllades en un bar, en tinc unes quantes. Alguna cosa n’eixirà, dic jo...

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

dilluns, 29 de juliol del 2013

"Ningú no mor" va néixer d’una sospita real i sobrenatural a la vegada. Parlem amb el seu autor, Joan Pinyol

L'institut de la vila de Masdeplors celebra el seu 25è aniversari, i per commemorar-ho, els alumnes han d'investigar la història del centre per a un llibre. A Marc i Mercè, tot acabada d'aplegar al poble, els hi correspon el primer capítol. A mesura que s'endinsen en el treball, esbrinen tota una sèrie de misteriosos successos que afectaran als vius, i als morts. L'escriptor Joan Pinyol explora els terrenys de la por en la seua novel·la "Ningú no mor", publicada a penes fa unes setmanes, i que ha estat recomanada com una de les lectures de l'estiu pel diari Ara.

D’on sorgeix la idea de “Ningú no mor”?

Va néixer d’una sospita real i sobrenatural a la vegada. Fa uns quants cursos escolars vaig tenir un càrrec directiu al centre on treballava, l’institut Guinovarda de Piera (l’Anoia). En vaig ser el secretari durant tres anys i me’n van passar de tots colors. Un dia, les tres dones de la neteja que hi treballaven quan al centre no quedava ningú i enmig de la fosca de l’hivern em van assegurar que en aquell edifici hi havia fantasma. Tal com ho llegiu! Em van dir que sentien sorolls sospitosos, que l’ascensor canviava de planta sense que l’avisés ningú i que no les tenien totes. De seguida ho vaig lligar amb una llegenda negra que m’havien contat respecte dels terrenys on s’alça l’edifici. Segons em van dir en el seu moment van expropiar-los a un home que va morir misteriosament al cap de poc. Entre una cosa i l’altra se’m van despertar totes les alarmes creatives i vaig donar forma a la novel·la.

En una ocasió, després d’una festa de promoció de final de curs, em va tocar quedar-me al centre de Piera fins que va marxar el grup musical que hi va actuar. Aleshores em vaig quedar sol a l’edifici, vaig tancar els llums, vaig connectar l’alarma i vaig anar cap al cotxe convençut que tot havia quedat en ordre. Però quan me n’anava vaig adonar-me que havien quedat encesos els llums de la planta més alta de l’edifici i en aquell moment vaig tenir una visió que encara m’incomoda. Des del carrer estant vaig veure una silueta humana que caminava pel pis superior. Sempre que ho explico molts creuen que m’ho invento i que el relat és producte de la meva imaginació. Espero que gràcies a la literatura ara se’m cregui de debò i és que he volgut traslladar aquesta vivència a Ningú no mor perquè resulti més convincent el que van veure els meus ulls la nit d’un 28 de juny de fa anys. Per sort no em va passar el mateix que al Marcel, secretari de l’IES Masdeplors...

La novel·la combina gèneres com el terror, la intriga i les aventures. Com defineixes la història?

Com una barreja de tot plegat al voltant del misteri insondable de la mort de les persones. He provat de cridar l’atenció dels lectors per la via de la por, que és un sentiment que tenim tots encara que no es confessi fàcilment. Però no em refereixo a una por davant de monstres de sis caps i ullals afiladíssims. Amb tanta inventiva tecnològica avui dia això més aviat fa llàstima. Jo he volgut escrutar en la por que posa la pell de gallina a partir d’un soroll que desconeixem o de l’ombra que ens passa pel darrera ara mateix. La por veritable és la que neix del desconegut i ens revoluciona els batecs del cor. També he volgut situar aquestes sensacions en un institut de secundària i detallar el procés d’una recerca acadèmica capaç de desemmascarar un passat fosc i posar-hi la llum pròpia de la curiositat dels adolescents enmig de la malícia d’alguns adults.

Quin dels personatges hi destaques?

La Mercè, pel pes que té en la història i l’evolució personal i íntima que experimenta al llarg de la novel·la i sobretot la Maia. Aquesta dona que viu a la frontera entre la vida i la mort simbolitza tota la colla de persones de cada poble que, pel que sigui, són realment diferents de la resta. Perquè diuen que tenen remeis curatius que van més enllà de la lògica humana. Perquè conten històries extraordinàries com si les haguessin viscudes. Perquè reneguen de l’espècie humana i s’envolten d’animals per entregar llur amor a altres éssers vius... Quan era petit en vaig conèixer unes quantes al meu poble. A una la coneixíem com “la marquesa dels gats” perquè vivia envoltada de felins. Sí. Tenia la casa plena de gats i no oblidaré mai el dia que vaig veure-li el menjador! D’aquella visió va néixer el personatge de la Maia, que juga un paper decisiu en la novel·la.

Els protagonistes són alumnes de Batxillerat. ¿Has pensat “Ningú no mor” com una novel·la destinada principalment al lector juvenil o oberta a tothom?

La novel·la està pensada perquè la llegeixin aquelles persones que sentin curiositat per fer un viatge cap al més enllà, que es deixin atrapar per la intriga i la raó oculta que s’amaga darrera dels fets que hi tenen lloc, que no es quedin mai de braços plegats davant d’un misteri i no parin fins a descobrir-ne tots els detalls, que vulguin ser sorpresos i passar una estona de neguit al costat dels protagonistes. Que estigui situada en un centre de secundària només és perquè va ser en un institut on es van donar les circumstàncies que han provocat la trama de la novel·la. Per tant, no es pot limitar a una franja d’edat determinada. 

Que a Ningú no mor s’expliquin els passos a seguir en un treball de recerca com els que són obligatoris de realitzar a batxillerat pot ajudar, a més, a fer-se una idea d’aquesta investigació acadèmica per a l’alumnat dels darrers cursos de l’ESO i també de primer de batxillerat. Però aquesta seria una utilitat pràctica que s’hi afegiria. La trama es proposa per a tots aquells i aquelles que tenen el poder de la lectura, sense distincions.

Com veus el panorama de la literatura de terror i misteri en català?

Trobo que està en un moment d’efervescència notable i que compta ja amb una bona colla de referents que cal seguir de prop. Cada vegada tenim més obres de literatura fantàstica, novel·la negra i policíaca i de terror i hem de continuar en aquesta línia. La nostra literatura s’ha d’anar consolidant i ha d’anar creixent en aquest sentit. Ens hi va molt.

Tens cap nou projecte a la vista?

Si no em fallen les previsions, aquest 2013 haurà estat ben prolífic per a la meva aventura literària amb tres llibres publicats i uns quants contes en diverses antologies. A l’abril vaig publicar Perquè som poble, un recull de vint-i-cinc entrevistes a persones lligades a Capellades, el meu poble. Al juny va sortir Ningú no mor i vaig tenir l’enorme satisfacció de contactar directament amb una editorial compromesa com Onada, a la qual li auguro molt bones perspectives de futur per la bona feina que ha fet fins al moment i al desembre publicaré la biografia d’un artista del meu poble, Josep Costa Solé, del qual commemorem el centenari del naixement. 

A part, des de fa mesos estic donant forma a una novel·la negra basada en un crim real que va tenir lloc l’any 1926 no gaire lluny de casa meva i tinc diverses obres inèdites que esperen el seu moment. Es tracta, un cop més, i ja en van uns quants, de no parar, de fer girar la roda creativa perquè no grinyolin mai les frontisses de la imaginació.


Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

divendres, 26 de juliol del 2013

"Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938" explicat per la seua autora, Martha Heard

El pròxim divendres 2 d'agost, a les 20 hores, el Centre Cultural de Càlig acull la presentació del nou llibre de Martha Heard, "Salir del silencio", un relat de la vida a aquest poble durant la primera part del segle XX, fins la Guerra Civil. Una història que ens la conten els que la van viure, gràcies al material que va enregistrar l'autora fa dues dècades. 

Per a conèixer una mica més del projecte, podeu escoltar-lo de la veu de Martha Heard:

dijous, 25 de juliol del 2013

"El meravellós viatge de Libori" vist per la seua autora

Mònica Segura, l'autora de "El meravellós viatge de Libori", ens fa cinc cèntims d'aquest divertit conte infantil en el qual hi descobrirem que s'amaga al jaciment de Lesera, al poble de Forcall, els Ports.



Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

dimecres, 24 de juliol del 2013

"Imagina la Muniattada". Quart concurs de l'estiu a Onada

L'estiu és temps de lectura! I per aquest motiu, al llarg d'aquesta estació, des d'Onada Edicions us volem ajudar a combatre la calor amb unes lectures d'allò més refrescants. Durant les pròximes setmanes posarem en marxa diversos concursos i jocs on podreu guanyar algunes de les nostres obres clàssiques, ideals per gaudir d'uns moments de relax i tranquilitat.

El concurs de la setmana
El quart concurs l'hem títulat "Imagina la Muniattada". I fa clara referència a la col·lecció més extensa i longeva de contes infantils d'Onada, les Contalles de Muniatto, el xiquet més conegut de la literatura ebrenca.

Què us demanem per a concursar? 
Només us demanem que penseu o inventeu, breument, alguna nova aventura que podria viure el xiquet Muniatto. Lúnic però, és que eno es poden repetir temàtiques dels contes ja pubicats i que podeu trobar clicant ací.  Ho heu d'enviar al correu electrònic onadaedicions@gmail.com

Quin premi hem escollit?
Entre totes les respostes rebudes, com no podria ser d'altra manera, sortejarem un lot de tres contalles de Muniatto, a la vostra elecció, de les autores Ester i Olga Besolí

Fins quin dia es pot participar?
El termini és obert fins dimecres 7 d'agost de juliol, a les 12 del migdia, i anunciarem el guanyador o guanyadora per aquest blog, el Facebook i el Twitter d'Onada Edicions.


Les dades de caràcter personal subministrades a través del seu registre en el concurs, van a ser incorporades a un fitxer de dades el responsable del qual és Onada Edicions SL, i seran utilitzats exclusivament per a gestionar la seua participació en el concurs i per a remetre informació sobre les obres de l'editorial.
En virtut de la legislació vigent, els usuaris podran accedir, rectificar i cancel·lar les seves dades així com exercitar el seu dret d'oposició dirigint-se a l'adreça electrònica: onadaedicions@gmail.com

El resultat del tercer joc-concurs literari!

Ja no hi ha temps per a més!

A migdia d'avui hem tancat el termini del tercer joc-concurs literari d'Onada Edicions, amb el tema "Poesia", sobre cap composició lírica o poètica relacionada amb l'estiu.

Però, dissortadament, no hem rebut cap resposta vàlida, així que ens vegem obligats a declarar desert aquest joc.

Esperem que hi haja més participació la propera ocasió!

De seguida ens vegem al següent joc-concurs d'estiu, temps de lectura.


Les dades de caràcter personal subministrades a través del seu registre en el concurs, van a ser incorporades a un fitxer de dades el responsable del qual és Onada Edicions SL, i seran utilitzats exclusivament per a gestionar la seua participació en el concurs i per a remetre informació sobre les obres de l'editorial.
En virtut de la legislació vigent, els usuaris podran accedir, rectificar i cancel·lar les seves dades així com exercitar el seu dret d'oposició dirigint-se a l'adreça electrònica: onadaedicions@gmail.com

"Les lletres valencianes vénen espentant fort". Francesc Mompó parla de "La promesa del gal·lés"

Francesc Mompó, autor, entre d'altres, del poemari "De la fusta a l'aigua", ha publicat al diari Levante-EMV una ressenya sobre la novel·la d'Ivan Carbonell, "La promesa del gal·lés", darrer Premi Ciutat de Sagunt de Narrativa, la història d'un jove valencià, l'Evian, que viatja un estiu al País de Gal·les amb una promesa a la meta, "un encàrrec del mateix escriptor Enric Valor, un exemplar de l’edició príncep d’una obra seva que ha de fer arribar a un mariner gal·lés bastirà de misteri i aventura la trama. Uns misteris que aniran encavallant-se al llarg de tota la novel·la fins al final", en paraules del ressenyista de l'Olleria.

A més a més, Mompó hi destaca el paper que hi juga el narrador controlant els temps, i el to de la prosa, "que ja he qualificat altres vegades com d’un estrany i feliç matrimoni entre la contundència de la prosa assagística i la bellesa de la prosa poètica", apunta l'articulista.

Podeu llegir la ressenya sencera de Francesc Mompó tot clicant ací.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

dimarts, 23 de juliol del 2013

Onada publicarà les obres guanyadores dels Ciutat de Palma 2012

Onada Edicions ha estat l'opció escollida per editar els Premis Literaris Ciutat de Palma 2012, un dels guardons més prestigiosos de les lletres catalanes i mallorquines. Està previst que cap la propera tardor arriben a les llibreries els quatre volums guardonats, tant en català com en castellà, en narrativa i en poesia.

Sí, podem?

Marc Pallarés ha estat el guanyador del Llorenç Villalonga de Narrativa amb l'obra, "Sí, podem?". Es tracta d'una novel·la que va sorgir arran de la primera victòria electoral de Barack Obama, al 2008. De fet, el títol és una adaptació del cèlebre "Yes, we can".

Per a mi és una contradicció que observe sovint, el com els éssers humans manifesten una voluntat enorme de voler canviar el planeta encara que després a la pràctica no només això no es dóna, sinó que tampoc són capaços de millor les seues vides, comentava Pallarés al Diari de Mallorca.

Nat a Barcelona, crescut al País Valencià i professor del Departament de Teoria i Història de l'Educació a la Universitat Jaume I, "Sí, podem?" serà la segona publicació de Pallarés, després d"Ulls verds" (2009).

El vers de l'esclau

El Premi Joan Alcover de Poesia és el més veterà dels guardons que composen els Ciutat de Palma. S'atorga des de 1955, i el seu palmarés mostra noms reconeguts com Jaume Vidal Alcover, Joan Valls, Josep Maria Llompart o Ponç Pons, entre molts d'altres. I l'últim a unir-se'n a la selecta llista és en Josep Maria Llauradó, amb el "El vers de l'esclau", un poemari amb el qual s'expressa l'emoció i l'admiració cap la cultura.

Llauradó, palmesà, és professor, psicòleg i doctor en Filosofia. Amb "El vers de l'esclau" entra en el gènere poètic. A més a més, ha publicat assajos ("Democràcia digital: informació, participació, transparència", 2000; "Els futurs de Catalunya", 2004), articles periodístics ("L'aeroplà de vellut", 2004; "Escrits inofensius", 2005) i ha traduit D'Hondt i Gissing al català.

Misiones imposibles

També palmesà és José Luis de Juan Clar, guanyador del Camilo José Cela de Narrativa en castellà amb l'obra "Misiones imposibles", ambientada als Estats Units al voltant d'aquelles missions franciscanes en les quals hi habitaven monjos mallorquins com Fra Juníper Serra.

De Juan és escriptor, crític i col·laborador en mitjans de comunicació. Des de mitjans de la dècada dels 90 ha publicat diverses novel·les. Ha obtingut guardons com el Juan March o el finalista del Premi Nadal.

Imprecisiones de ser

Per últim, el Ruben Darío de poesia en castellà és per a Gustavo Javier Travi per "Imprecisiones de ser", la seua primera obra publicada, un conjunt de poemes breus que van ser destacats per l'originalitat i la qualitat. Trevi és de Caseros, a la província argentina de Buenos Aires, la qual cosa li va impedir recollir el guardó a Palma passat mes de gener.


Publicacions guardonades

Amb l'edició dels Premis Literaris Ciutat de Palma, Onada Edicions amplia les seues col·leccions de Narratives i Poesia amb obres reconegudes per premis i certaments literaris, com és el cas dels de Sagunt, Puçol i Almassora.

divendres, 19 de juliol del 2013

"Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938" es presenta el 2 d'agost


El pròxim divendres 2 d'agost, a les 20 hores, Martha Heard presenta el seu nou llibre, "Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938", al Centre Cultural d'aquesta vila del Baix Maestrat. Junt l'autora hi participaran l'alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, i el professor de l'URV i representant d'Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla.

"Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938" és el relat de les primeres dècades del segle passat, fins l'arribada de les tropes franquistes. De la mà d'entrevistes personals a veïns i veïnes que ho van viure de primera mà, podem conèixer com era la política, l'agricultura, la societat i el dia a dia a Càlig.

dijous, 18 de juliol del 2013

Preparant novetats: "Salir del silencio. Voces de Càlig 1900-1938"


Salir del silencio: Voces de Càlig 1900-1938 és la pròxima novetat estival d'Onada Edicions. La seua autora és la professora i historiadora estatunidenca Martha Heard, qui a finals de la dècada dels 80 i principis dels 90 va enregistrar nombroses entrevistes als veïns i veïnes de Càlig, al Maestrat, al voltant dels fets previs a l'esclat de la Guerra Civil i del dia a dia durant el conflicte bèl·lic.

De la veu dels protagonistes que ho van viure en primera persona, retornem dècades enrere per conèixer de primera mà com era la societat, la política, l'economia i el treball, les tradicions i les gents del Càlig de la primera meitat del segle passat. Des de l'enregistrament de les entrevistes, bona part dels seus participants ja han faltat, per la qual cosa el material esdevé un veritable patrimoni històric i un homenatge cap tots ells i elles.

L'obra Salir del silencio: Voces de Càlig 1900-1938 es presentarà el proper divendres 2 d'agost de 2013, a les 20 hores, al Centre Cultural de Càlig. A més de l'autora Martha Heard, hi intervindran Miquel Àngel Pradilla com a representant d'Onada i Ernestina Borràs, alcaldessa de la vila.

dimecres, 17 de juliol del 2013

"Poesia". Tercer concurs de l'estiu a Onada

L'estiu és temps de lectura! I per aquest motiu, al llarg d'aquesta estació, des d'Onada Edicions us volem ajudar a combatre la calor amb unes lectures d'allò més refrescants. Durant les pròximes setmanes posarem en marxa diversos concursos i jocs on podreu guanyar algunes de les nostres obres clàssiques, ideals per gaudir d'uns moments de relax i tranquilitat.

El concurs de la setmana
El tercer concurs l'hem títulat "Poesia". Així de senzill. En estes dates, tothom parla de grans novel·les i narratives, però els versos es poden gaudir a la fresca com qualsevol altre gènere literari. 

Què us demanem per a concursar? 
Simplement, que composeu algun poema sobre l'estiu. L'estil, la temàtica, la mètrica…, ben lliure. Ho heu d'enviar al correu electrònic onadaedicions@gmail.com

Quin premi hem escollit?
Entre totes les respostes rebudes, com no podria ser d'altra manera, sortejarem un exemplar del poemari "Illa retrobada", de Mari Carmen Sàez

Fins quin dia es pot participar?
El termini és obert fins dimecres 24 de juliol, a les 12 del migdia, i anunciarem el guanyador o guanyadora per aquest blog, el Facebook i el Twitter d'Onada Edicions.


Les dades de caràcter personal subministrades a través del seu registre en el concurs, van a ser incorporades a un fitxer de dades el responsable del qual és Onada Edicions SL, i seran utilitzats exclusivament per a gestionar la seua participació en el concurs i per a remetre informació sobre les obres de l'editorial.
En virtut de la legislació vigent, els usuaris podran accedir, rectificar i cancel·lar les seves dades així com exercitar el seu dret d'oposició dirigint-se a l'adreça electrònica: onadaedicions@gmail.com

Ja tenim guanyador per al segon joc-concurs literari!

Ja no hi ha temps per a més!

A migdia d'avui hem tancat el termini del primer joc-concurs literari d'Onada Edicions, amb el tema "Per la història", sobre quina època, moment o esdeveniment històric uns haguera agradat viure o presenciar.

La persona guanyadora ha estat C.L, amb la resposta:

A mi m'hauria agradat presenciar (no pas viure) en l'edat mitjana, i més concretament entre els segles XIV i XV, la tardor de l'edat mitjana, especialment a València. També l'època dels trobadors m'atrau molt (segle XII-XIII).

Gràcies a tots i totes els participants!

De seguida ens vegem al següent joc-concurs d'estiu, temps de lectura.


Les dades de caràcter personal subministrades a través del seu registre en el concurs, van a ser incorporades a un fitxer de dades el responsable del qual és Onada Edicions SL, i seran utilitzats exclusivament per a gestionar la seua participació en el concurs i per a remetre informació sobre les obres de l'editorial.
En virtut de la legislació vigent, els usuaris podran accedir, rectificar i cancel·lar les seves dades així com exercitar el seu dret d'oposició dirigint-se a l'adreça electrònica: onadaedicions@gmail.com

Les converses sobre la cuina de Traiguera

Aquest estiu arribarà a les llibreries el nou llibre gastronòmic de la col·lecció La Teca. En la línia d'apostar per la difusió i promoció de la nostra cuina, els nostres productes, les nostres maneres de fer, acudim fins la vila de Traiguera, al cor del Maestrat, per descobrir els secrets i les tradicions culinàries d'aquest poble conegut pels canterers i per les oliveres mil·lenàries.

Els seus dos impulsors coneixen molt bé el tema. Vicent Sanz és professor i escriptor. Rafael Gauxachs és cuiner i responsable de la Casa dels Capellans, el prestigiós establiment ubicat en un paratge gairebé màgic, el Santuari de la Font de la Salut. Allà, Sanz i Gauxachs, a taula parada, parlaven sobre el què era la cuina d'abans al poble, les costums, les experiències personals i el que ens depara el futur. Són les converses sobre la cuina de Traiguera que podeu veure tot seguit.

dimarts, 16 de juliol del 2013

"El último mono" aconsegueix el seu objectiu

 

Després de 40 dies a prova, "El último mono" ha convençut el públic i ha recaptat fins 1.650 euros, cent-cinquanta més dels necessaris per poder dur el projecte endavant. Així, la campanya de micro-mecenatge que va portar a terme Onada Edicions i l'il·lustrador Xipell ha estat un èxit i ha gaudit d'un ample ressò popular amb presència a les xarxes socials i aparicions en diversos mitjans de comunicació, sobretot de Castelló, ciutat natal del dibuixant.

Al llarg d'aquest quasi mes i mig, hem mostrat algunes de les vinyetes que s'inclouran en "El último mono". Són dibuixos carregats d'humor irònic que prenen part dels problemes que afecten la societat en crisi en la qual ens trobem. Política, econòmica, societat, mitjans de comunicació… res no escapa a la mirada de Xipell.

Ara, gràcies a les aportacions del mecenes, "El último mono" entra en el procés d'edició. S'espera que cap el mes de setembre ja puga arribar als seus destinataris, així com a les llibreries.

Jesús M. Tibau parla de "Magnòlies i vitralls", el nou poemari de Raimond Aguiló

L'escriptor, blogaire i crític literari Jesús M. Tibau s'ha fet ressò de la darrera novetat de la col·lecció Poesia, el llibre "Magnòlies i vitralls" de Raimond Aguiló, el qual aplega en un volum dos poemaris guardonats amb sengles Flors Naturals a Paterna i Torroja de Priorat, i que eixamplen, encara més, el palmarés i bibliografia del falsetà.

En l'article que publicat al blog Tens un racó dalt del món, Tibau recorda quan va conèixer Aguiló, un poeta al qual "això de la poesia li venia cada vint anys", com ja vam indicar en una anterior entrada d'aquesta sala de premsa, arran de la publicació del seu "Kalenda d'hivern".

La vida, la feina, la família, havien segrestat l'escriptor, però no l'ànima del poeta. Un cop jubilat, li tocava recuperar el temps. Des de llavors s'ha convertit en un autèntic prodigi de creació, àmpliament premiat en nombrosos certàmens arreu del nostre país (…) en una llista que deu batre rècords, i que de ben segur que no pot ser casual. Aquest temps perdut, o el temps en general, la memòria, són temes repetitus als seus poemes.

Podeu llegir l'article sencer de Jesús M. Tibau tot clicant ací, on a més, hi recita alguns versos del "Magnòlies i vitralls".

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

"Ningú no mor", lectura recomanada al diari Ara

Aquest text és un fragment de l'article "A l'estiu, tota cuca lectora viu", que ha publicat Lluís A. Baulenas a les pàgines del diari Ara. Com es pot llegir, l'autor realitza una sèrie de "recomanacions de llibres de gent valenta, bona, fets per editorials valentes i bones", entre els quals s'hi troba "Ningú no mor", el nou llibre de Joan Pinyol, al qual li dedica la següent descripció: "Un thriller ben travat, amb misteri i assassinats, situat en un institut de secundària".

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

dilluns, 15 de juliol del 2013

"Cròniques des de l'infern" de presentació en presentació

Manel Alonso i Antoni Rovira no han parat en torreta. Arran de la publicació de "Cròniques des de l'infern" a l'entrada de la primavera, els dos escriptors han dut a terme tota una gira literària que els ha dut per diversos indrets de la geografia valenciana, i que ara recull Alonso en un article publicat al seu blog.


Xàtiva, Sueca, Algemesí, Sagunt, Llíria, Massalfassar i l'Alcúdia han acollit la presentació de la selecció d'articles d'opinió on Manel Alonso tracta els mals i les esperances d'una societat valenciana immersa en diverses crisis. Els escrits, publicats en diversos mitjans al llarg dels dos darrers anys, van ser seleccionats i ordenats per Antoni Rovira, qui a més, els va relacionar amb diversos passatges de Dant Alighieri, tot donant forma a un curiós exercici literari. Rovira, a banda, també hi presentava la seua obra, "La profecia del llorer".

Com apunta Manel Alonso, la gira de presentacions no s'ha conclós, sinó que s'ha pausat per reprendre's passat l'estiu. Així, el de Puçol hi serà a Montcada (acompanyat de nou per Rovira) i a la ciutat de València, junt el cantautor Ruben Durà.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

"Magnòlies i vitralls" a Ràdio Falset

L'emissora falsetana s'han fet ressò del nou llibre de Raimond Aguiló, poeta d'aquesta localitat. En antena, Aguiló ha parlat de "Magnòlies i vitralls", un poemari que en són dos, atés que un sol volum aplega dues obres premiades amb sengles Flors Naturals a Paterna i a Torroja del Priorat. Com explica el poeta, ambdòs parlen dels seus temes més recurrents: l'enyorança i la nostàlgia cap el temps que passa.

Amb aquest nou llibre continua la prolífica activitat literària d'Aguiló, amb vuit poemaris i desenes de guardons i reconeixements en els darrers cinc anys, que suposen una "gran motivació" per seguir treballant amb els versos.

Podeu escoltar la notícia sencera de Ràdio Falset tot clicant ací.


Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

divendres, 12 de juliol del 2013

Llum verda per a "El último mono"

El projecte de vinyetes iròniques sobre la crisi que proposa el conegut dibuixant Xipell serà una realitat. A manca de tres dies per concloure el termini fixat, "El último mono" ha aconseguit sumar els 1.500 euros necessaris per a l'edició, gestionats per la plataforma de micromecenatge Verkami. Més d'una seixantena de mecenes han apostat per l'original plantejament gràfic del castellonenc, els quals obtindran les recompenses vinculades a les contribucions.

Però encara no s'ha acabat

Tot i que s'ha assolit la xifra que els impulsors de "El último mono" van marcar, Verkami permet seguir sumant-hi aportacions fins que finalitzen els 40 dies del termini, això és, fins les 16 hores del proper dilluns 15 de juliol. Aquestos nous mecenes que hi vullguen participar tenen al seu abast les mateixes recompenses que els anteriors.

A partir d'aquest moment, començarà el procés d'edició del còmic de Xipell, que està previst que s'enlleste cap setembre, quan s'enviarà, junt la resta de recompenses, als mecenes que ho han fet possible.


Última setmana per a prendre part als Premis Ciutat de Sagunt

Només queda una setmana. El proper divendres 19 de juliol es tanca el termini per participar als Premis Literaris Ciutat de Sagunt, un dels més prestigiosos de les nostres lletres. De nou, l'organització morvedrina ha obert tres modalitats: Narrativa, Poesia i Teatre. Els originals s'han de fer arribar als registres de l'Ajuntament de Sagunt o per correu certificat, a l'atenció del Gabinet de Promoció del Valencià (c/ Autonomia, 2, 46500 Sagunt).

Les modalitats

Enguany, es convoquen el XVI Certamen de Poesia «Jaume Bru i Vidal» , el XV Certamen de Narrativa «Ciutat de Sagunt»  i el X Certamen de Teatre «Pepe Alba» , amb una dotació total en premis de 8.000 i l'obra publicada per Onada Edicions. Clicant ací podeu consultar les normes específiques i les Bases Generals que regulen el concurs.

Premi Literari capdavanter 

El seu recorregutes, les obres premiades i la dotació han fet que la cita saguntina siga una de les obligades per als autors i autores nostrats. Des de la seua posada en marxa al 1998, molts dels llibres guardonats han estat un posterior èxit de crítica i de públic. En la darrera edició, els vencedors van ser Ivan Carbonell amb la novel·la "La promesa del gal·lés", Josep Ribera amb el poemari "Voràgine" i Joan Manuel Matoses amb la dramatúrgia "Àfrica".

"La cuina de la carxofa de Benicarló" participa en els Premis Gourmand 2013

Els Premis Gourmand s'han tornat a fixar en la col·lecció gastronòmica La Teca. Aquestos prestigiosos guardons han escollit el receptari "La cuina de la carxofa de Benicarló" i la seua versió espanyola, "La cocina de la alcachofa de Benicarló", per prendre part en la convocatòria d'enguany, que de nou provarà de buscar els millors llibres de cuina de tot el món.

Ara, les dues obres competiran amb altres semblants, agrupades per territori i per temàtica. En aquest punt van triomfar les dues obres que Onada Edicions va presentar l'any passat: "La cuina del Delta de l'Ebre" va obtindre el de Millor Llibre de Cuina Mediterrànea, i "La pastisseria i la cuina de la garrofa", el de Millor Llibre de Postres, ambdòs en la categoria Espanya-Catalunya. En una segona fase, entre tots els guanyadors locals i temàtics, se seleccionen els finalistes que lluitaran pel Best of the World.

Els Premis de literatura gastronòmica per excel·lència

Els Gourmand, des de la seua creació al 1995 pel francès Edouard Cointreau, ha esdevingut la referència obligada quant a premis de publicacions gastronòmiques i enològiques. Té per objectiu reconèixer les millors obres d'arreu del món, i el seu seguiment és internacional. Podeu trobar més informació al voltant dels Gourmand World Cookbook tot clicant ací.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

dijous, 11 de juliol del 2013

"Cròniques des de l'infern" es presenta demà a l'Alcúdia

Demà divendres, 12 de juliol, Manel Alonso i Antoni Rovira presenten a l'Alcúdia (la Ribera Alta) els seus llibres "Cròniques des de l'infern" i "La profecia del llorer". Serà a partir de les 19.30 hores a la Llibreria L'Esplai.

"Cròniques des de l'infern" és un recull d'una cinquantena d'articles d'opinió de Manel Alonso, escollits i organitzats per Antoni Rovira, qui a més, els ha relacionat amb passatges de Dant Alighieri. En els textos, el de Puçol dissecciona la societat valenciana, immersa en diverses crisis.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Un tast de "Magnòlies i vitralls", el nou poemari de Raimond Aguiló

El poeta de Falset ha rebut l'estiu amb una nova publicació, "Magnòlies i vitralls", un llibre que compren dos poemaris que van ser guardonats amb sengles Flors Naturals a Paterna i a Torroja del Priorat. De nou, Raimond Aguiló versa sobre el pas del temps, la nostàlgia o l'amor perdut, poesia evocadora i intimista que continua sumant-hi premis i reconeixements al llarg i ample de les nostres terres.



Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Recomanades les "Cròniques des de l'infern" de Manel Alonso

L'escriptor i periodista Xavier Aliaga recomana "Cròniques des de l'infern" en la seua secció cultural a l'edició cultural en valencià d'El País, Quadern. L'autor d'obres com "Vides desafinades" comenta el següent del nou llibre de Manel Alonso.

Assaig

El polifacètic Manel Alonso (Puçol, 1962) reuneix una cinquantena d’articles d’opinió publicats en diferents mitjans entre els anys 2011 i 2013, que el professor Antoni Rovira selecciona i estructura establint paral·lelismes amb Dant, fent-los llegir de manera oberta amb claus de la Divina Comèdia. Més enllà del propòsit didàctic, la política, o més aviat el desconcert i la indignació per les seues derives, té un pes específic en el llibre, però és en els articles més literaris, o més personals, com en el commovedor “Pres per la fragilitat del viure”, que el recull guanya punts.

 Podeu llegir l'article d'Aliaga tot clicant ací.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

dimecres, 10 de juliol del 2013

"Per la història". Segon concurs de l'estiu a Onada

L'estiu és temps de lectura! I per aquest motiu, al llarg d'aquesta estació, des d'Onada Edicions us volem ajudar a combatre la calor amb unes lectures d'allò més refrescants. Durant les pròximes setmanes posarem en marxa diversos concursos i jocs on podreu guanyar algunes de les nostres obres clàssiques, ideals per gaudir d'uns moments de relax i tranquilitat.

El concurs de la setmana
El segon concurs l'hem títulat "Per la història". Com ja hem comentat abans, Onada Edicions es caracteritza per ser una editorial de proximitat cap les comarques que conformen la històrica diòcesi de Tortosa. I just aquestos dies (entre el 18 i el 21 de juliol), la capital dertosense acull la seua festa gran, la Festa el Renaixement, una autèntica cita amb la història.

Què us demanem per a concursar? 
Simplement, que ens conteu, breument, quina època, moment o esdeveniment històric uns haguera agradat viure o presenciar. Ho heu d'enviar al correu electrònic onadaedicions@gmail.com

Quin premi hem escollit?
Entre totes les respostes rebudes, sortejarem un exemplar de "Tortosa. El patrimoni", de Jacobo Vidal, un recorregut per la història i el patrimoni de la capital ebrenca.

Fins quin dia es pot participar?
El termini és obert fins dimecres 17 de juliol, a les 12 del migdia, i anunciarem el guanyador o guanyadora per aquest blog, el Facebook i el Twitter d'Onada Edicions.


Les dades de caràcter personal subministrades a través del seu registre en el concurs, van a ser incorporades a un fitxer de dades el responsable del qual és Onada Edicions SL, i seran utilitzats exclusivament per a gestionar la seua participació en el concurs i per a remetre informació sobre les obres de l'editorial.
En virtut de la legislació vigent, els usuaris podran accedir, rectificar i cancel·lar les seves dades així com exercitar el seu dret d'oposició dirigint-se a l'adreça electrònica: onadaedicions@gmail.com

Ja tenim guanyador per al primer joc-concurs literari!

Ja no hi ha temps per a més!

A migdia d'avui hem tancat el termini del primer joc-concurs literari d'Onada Edicions, amb el tema "Ens coneixeu?", sobre les nostres comarques: el Maestrat i els Ports, les Terres de l'Ebre i el Matarranya.

La persona guanyadora ha estat S.M., de Gandia, a la Safor, amb la resposta:

D'entre totes les platges que assomen a la Mediterrània, si he d'escollir-ne cap em quede amb les cales ocultes de la Serra d'Irta, entre Peníscola i Alcossebre. Un indret paradísiac, quasi impossible en una costa tan transformada i cimentada com la nostra. Fa gust passar una jornada al netíssim Pebret, envoltat de natura encara verge, sota la vigilància de la torre d'Abadum i els castells de Pulpis i Xivert.

Gràcies a tots i totes els participants!

De seguida ens vegem al següent joc-concurs d'estiu, temps de lectura.


Les dades de caràcter personal subministrades a través del seu registre en el concurs, van a ser incorporades a un fitxer de dades el responsable del qual és Onada Edicions SL, i seran utilitzats exclusivament per a gestionar la seua participació en el concurs i per a remetre informació sobre les obres de l'editorial.
En virtut de la legislació vigent, els usuaris podran accedir, rectificar i cancel·lar les seves dades així com exercitar el seu dret d'oposició dirigint-se a l'adreça electrònica: onadaedicions@gmail.com

dimarts, 9 de juliol del 2013

De presentació en presentació de les "Cròniques des de l'infern"

El mes de juny ha estat el mes de les "Cròniques des de l'infern". El nou llibre de Manel Alonso ha recorregut un bon grapat de pobles i ciutats del país per tal d'arribar al públic. Ho ha fet acompanyat d'Antoni Rovira i la seua novel·la "La profecia del llorer", qui ha estat, a més, l'encarregat de seleccionar i organitzar la cinquantena d'articles d'opinió en els quals Alonso ha tractat les diverses crisis que assolen la societat valenciana, i amb originalitat, les ha relacionat amb passatges de Dant Alighieri.

Algemesí

Llíria

Massalfassar

Sagunt

Sueca

Xàtiva

Tot i això, la gira de Manel Alonso no ha conclós. Més aviat al contrari. El proper 12 de juliol, el de Puçol, de nou junt Rovira, hi serà a l'Alcúdia, a la comarca de la Ribera Alta. I per al setembre hi ha programades presentacions a Montcada i a València.

Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

"Cròniques des de l'infern" explicades pel seu autor, Manel Alonso

En el món literari actual, no és suficient amb escriure un bon llibre. Cal, a més, saber arribar al públic, apropar-se al lector que pot triar entre una munió de grans títols. D'aquesta manera, i amb el profit de les noves tecnologies, l'autor Manel Alonso exposa els elements més destacables del seu nou llibre, "Cròniques des de l'infern", un recorregut per les crisis econòmica, social, cultural… que sotraguen el territori valencià a través d'una cinquantena d'articles d'opinió.

Podeu descobrir més d'aquesta proposta amb la visualització d'aquest vídeo.



Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

dilluns, 8 de juliol del 2013

Algunes respostes que ens han arribat al joc-concurs "Ens coneixeu?"

Fins aquest dimecres tenim obert el primer joc-concurs literari per a aquest estiu!

El tema és "Ens coneixeu?", unes línies sobre què heu visitat o què us agradaria visitar de les nostres comarques: el Maestrat i els Ports, les Terres de l'Ebre i el Matarranya. El text l'heu de fer arribar a la direcció de correu electrònic onadaedicions@gmail.com. El premi per al guanyador és un exemplar de la novel·la "Un viatge fora forat", d'Amàlia Roig, un llibre que també recòrre els nostres indrets.

Una selecció de les respostes que hem rebut fins el moment:

M'ha agradat molt la natura del Delta de l'Ebre, un espai únic. Allà es respira natura per tots els cantons. I el Poblenou té el seu encant!

S. V. (Barcelona)

Baixo sovint a Tortosa i sempre trobo impressionant el cim del Caro vigilant-lo tot, amb aquella bardissa que el tapa. Passejar pels carrers del casc antic de la capital catalana del sud és tot un plaer per als amants de la història. Una destinació obligada.

V. J. M. (Terrassa)

El meu favorit d'estes comarques és, sense dubte, l'Aplec dels Ports! Pugem any sí any també per disfrutar del territori, la cultura i la música. Els portencs, a més, són molt bona gent i fa gust passejar pels poblets, entrar als forns, seure a la plaça, etc.

J. M. R. (Sagunt)

Animeu-vos-hi! Encara hi sou a temps!



Les dades de caràcter personal subministrades a través del seu registre en el concurs, van a ser incorporades a un fitxer de dades el responsable del qual és Onada Edicions SL, i seran utilitzats exclusivament per a gestionar la seua participació en el concurs i per a remetre informació sobre les obres de l'editorial.
En virtut de la legislació vigent, els usuaris podran accedir, rectificar i cancel·lar les seves dades així com exercitar el seu dret d'oposició dirigint-se a l'adreça electrònica: onadaedicions@gmail.com