L'autora de la col·lecció de "El Montsià de Bàrbara i Jaume" ha estat entrevistada a l'emissora canareva, on ha fet cinc cèntims d'aquest projecte de contes infantils per contribuir a difondre i preservar el patrimoni material i immaterial de la comarca, i que ja compta amb dos volums a les llibreries: "Un tresor dins la muntanya", ambientat a Ulldecona, i "Un Sant Jordi especial", a la Ràpita. Ara, a la primavera, aplegarà el tercer, amb els dos protagonistes vivint noves aventures a Santa Bàrbara.
dijous, 29 de gener del 2015
dimecres, 28 de gener del 2015
Ràdio Terra entrevista els autors de "Reset RTVV"
Arran de la presentació de l'assaig "Reset RTVV" al Col·legi de Periodistes, passat dijous 22 de gener, Ràdio Terra va entrevistar a tres membres del Col·lectiu Ricard Blasco: el catedràtic de Periodisme Josep Lluís Gómez Mompart, el sociòleg Toni Mollà i el periodista Manuel S. Jardí, els quals van fer una panoràmica del sector audiovisual valencià i el paper social, institucional i econòmic que hauria de tindre una nova ràdiotelevisió pública.
L'entrevista la podeu escoltar tot seguit.
L'entrevista la podeu escoltar tot seguit.
Dos centres educatius del Bages celebren trobades amb autors d'Onada Educació
Aquestes setmanes, dos dels autors d'Onada Educació han dut les seues obres a les classes per trobar-se al més públic més exigent: l'alumnat que ha treballat amb els seus títols. Les trobades s'han celebrat gràcies al programa Autors a les Aules de la Generalitat de Catalunya, que facilita l'intercanvi directe entre escriptor i lector al qual hi va adreçada l'obra.
Jordi Santasusagna i "La lluna de Praga" a Cardona
L'Escola Vedruna de la històrica localitat del Bages va comptar amb la participació de Jordi Santasusagna, autor de la vila i autor de la novel·la d'aventures "La lluna de Praga". A la crònica de l'esdeveniment que ha publicat a la pàgina del programa Autors a les Aules, Santasusagna, exposava la bona experiència i l'interés de l'alumnat que, al capdavall, tenia aquella lectura per obligatòria.
Alguns portaven preguntes preparades per fer-me i aquest va ser el punt
de partida d’un diàleg que en alguns moments va ser més que enriquidor. A
més de les obligades “com se’t va acudir l’argument”, o el perquè
d’aquest o altre personatge, ens vam anar enrolant en un espiral de
propostes alternatives a l’argument de la novel·la, fins al punt
d’arribar-ne a qüestionar el final. Molt enriquidor, tot plegat. Tant,
que al final de tot van llançar la proposta d’elaborar una novel·la
col·laborativa, ells i jo. L’art d’inventar històries crea addicció.
Joan Pinyol i "Ningú no mor" a Manresa
Sense deixar aquesta comarca de la Catalunya Central, el capelladí Joan Pinyol va portar la història de por i aventures de "Ningú no mor" a La Salle de Manresa, on també hi va rebre una gran acollida per part dels joves lectors.
Que una alumna de quart et vingui a trobar al final per
assegurar que és un dels llibres que més li ha agradat llegir des que fa
ESO i que t'agraeixi que es treguin a la llum fets sobrenaturals com
els que apareixen a la meva darrera novel·la juvenil, és una meravella
que no té preu.
diumenge, 25 de gener del 2015
"Jo somiava..." i Maria José Llorach a Canal 56
La il·lustradora Maria José Llorach ha parlat del seu conte "Jo somiava..." al programa Més curiositats de Canal 56. L'obra, realitzada juntament Mar Espinosa, és una visió de la maternitat natural que s'enfoca des de la mare i el nadó.
divendres, 23 de gener del 2015
Vídeo de la presentació de "Dimonis de la riera encesa" a Traiguera
El passat 3 de gener, Enric Anyó va estrenar la seua novel·la "Dimonis de la riera encesa" a Traiguera, un dels escenaris d'aquesta obra ambientada en els segles XVI i XVII. L'acte, que va omplir el Centre de Cultura Pere Labèrnia, va comptar amb la participació dels escriptors Armando Vericat i Vicent Sanz, l'historiador Joan Ferreres i el representant d'Onada Edicions Ramon París.
"Amb 'Reset RTVV' volíem ser útils". El Col·lectiu Ricard Blasco va presentar el llibre ahir a Barcelona
Ahir dijous al vespre, el Col·legi de Periodistes de Catalunya va acollir la presentació a Barcelona de "Reset RTVV", propostes per a un nou model de ràdiotelevisió pública valenciana a càrrec del Col·lectiu Ricard Blasco, qui va estar representat per tres dels seus membres a la capital catalana: el catedràtic de Periodisme Josep Lluís Gómez Mompart, el sociòleg Toni Mollà i el periodista Manuel S. Jardí, qui van estar acompanyats de Josep Àngel Guimerà, professor de Periodisme a la UAB i integrant del Grup de Periodistes Ramon Barnils, entitat organitzadora de l'esdeveniment.
Foto de @GrupBarnils
L'acte va ser cobert a Twitter per @GrupBarnils, qui van resumir les intervencions en una sèrie de piulades. Així, entre d'altres declaracions, Gómez Mompart va denunciar que "els valencians som els únics ciutadans europeus q no disposem d'una ràdio ni una TV públics en cap de les nostres llengües", Toni Mollà apuntà que "Al País Valencià ser pessimista és molt fàcil. Amb 'Reset RTVV' no volíem ser el mur de les lamentacions, sinó ser útils", i Manuel S. Jardí va assenyalar que els "costos de reobertura de RTVV ara mateix són zero (si hi ha un acord amb l'administració i el comitè d'empresa)".
dijous, 22 de gener del 2015
Josep Lluís Gómez Mompart parla de "Reset RTVV" a El Matí de Catalunya Ràdio
Tot aprofitant la presentació de "Reset RTVV" aquest dijous a Barcelona, el programa El Matí de Catalunya Ràdio ha entrevistat el catedràtic de Periodisme Josep Lluís Gómez Mompart, un dels integrants del Col·lectiu Ricard Blasco, el grup d'investigadors i estudiosos de l'audiovisual que han desenvolupat en l'obra diverses propostes per assolir uns mitjans de comunicació públics al servei de la societat valenciana.
L'acadèmic ha posat de manifest la necessitat d'una nova ràdiotelevisió valenciana "plural, democràtica i en valencià", substancialment diferent a l'antic ens clausurat, i creada a partir de tres pactes: institucional, econòmicoempresarial i sociocultural que possibilite la seua tasca de servei públic i la seua viabilitat.
Podeu escoltar la conversa entre Gómez Mompart i Mònica Terribas en aquest reproductor o bé clicant ací.
Els "Versos blancs" de Manel Joan Arinyó, vistos per Manel Alonso
Els "Versos blancs" són el segon recull de poemes de Manel Joan i Arinyó, publicat a finals de l'any 2012 i que recupera algunes de les seues creacions aparegudes a la dècada dels 80, en obres com "Crims" o "Retaule", i que posen de manifest el bon quefer de l'autor de Cullera en aquesta vessant literària, tot i ser més reconegut per la seua narrativa, definida com "un nou subgènere barreja del gore amb la sàtira, la ironia i l'humor més genuïnament valencià" en paraules de Manel Alonso, que així enceta la seua ressenya sobre el poemari.
Alonso apunta algunes de les característiques comunes a la trajectòria poètica que aborda "Versos blancs", com ara les imatges impactants, "la sal grossa, amb les dobles i triples lectures" o també la personalització d'elements com la lluna, la boira o la senyera.
L’escriptura per a Arinyó és un joc i, encara que ens puga semblar una ànima torturada que se submergix en un infern a la recerca d’imatges vidrioses de sang i líquids seminals, és el seu un infern fals, confeccionat com es fan els escenaris apocalíptics en el cinema per a subratllar el joc dialèctic que ens proposa i el missatge propi. Però no s’equivoquen, en Versos blancs Arinyó ens demostra que pot arribar a ser tan sorprenentment tendre com ho és en el poema In Illo tempore: «Verí sense antídot, / el coltell del teu adéu. / Ai!, primer amor: / exorcisme de poncella. / No hi haurà res de tan bell», o tan extremadament cruel i sarcàstic com en El degollament dels innocents: «Va ser al pic de la mitjanit, / decapitaren els infants / amb motoserres. / Queien els caps / i redolaven / pel pendent de l’infern / nostre de cada dia», un poema amb una gran càrrega narrativa que alhora és sintètic i contundent.
Podeu llegir la ressenya sencera de Manel Alonso tot clicant ací.
dimecres, 21 de gener del 2015
"Reset RTVV" es presenta aquest dijous a Algemesí i a Barcelona
Doble presentació de "Reset RTVV" aquest dijous 22 de gener. Els membres del Col·lectiu Ricard Blasco, conformat per estudiosos i investigadors de l'audiovisual, es dividiran per mostrar les seues propostes sobre un nou model de radiotelevisió pública valenciana a Algemesí i a Barcelona.
A Algemesí, l'acte tindrà lloc a les 19.30 hores a la Llibreria Samaruc. La doctora en filosofia i especialista en comunicació Mònica Parreño i el sociòleg Rafa Xambó seran els encarregats de presentar l'obra a aquesta localitat de la Ribera Alta.
Mentre, el Col·legi de Periodistes serà l'escenari que acollirà la presentació a Barcelona, la qual tindrà lloc a les 19 hores, en un acte organitzat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils. Hi comptarà amb la participació dels membres del Col·lectiu Ricard Blasco: el catedràtic de periodisme Josep Lluís Gómez Mompart, el sociòleg Toni Mollà i el periodista Manuel S. Jardí, i hi presentarà el membre del Grup Ramon Barnils i professor de periodisme de la UAB Josep-Àngel Guimerà.
dimarts, 20 de gener del 2015
Voleu sortir al booktràiler de "El color dels sentiments"?
Judit Robert té previst confeccionar un booktràiler del seu nou conte infantil, "El color dels sentiments", i per això vol comptar amb els lectors i lectores que ja gaudeixen i aprenen el significat dels colors i les sensacions que transmeten amb les vivències de la protagonista, la simpàtica Peluda.
Si hi voleu prendre-hi part, tan sols heu d'enviar una foto o un vídeo, com més divertit millor, amb el llibre a l'adreça electrònica i el telèfon que hi apareix a la imatge superior.
dilluns, 19 de gener del 2015
Marc Pallarès al Taller d'Escriptura de l'UJI
L'autor de "Sí, podem?", obra guanyadora del Premi Ciutat de Palma 2012, hi participarà en la jornada del Taller d'Escriptura de la Universitat Jaume I, que tindrà lloc aquest dimarts 20 de gener a partir de les 18 hores, a la Llotja del Cànem de Castelló.
divendres, 16 de gener del 2015
"Una gran experiència". Mònica Segura i Libori a les aules
"El meravellós viatge de Libori" és més que un conte, és una part del projecte educatiu que la forcallana Mònica Segura ha posat en marxa per conscienciar els més menuts de la importància de la preservació i la conservació del nostre patrimoni. Així, la iniciativa de La Maleta de Libori també ha apropat la història i les escoles, amb visites a les aules o als jaciments, en especial el de Lesera, lloc de les aventures del bo d'en Libori.
"Ha sigut una gran experiència, que ha encantat tant als xiquets com, per que no reconèixer-ho, als mestres" diu la docent Eugenia Correa, dels aularis del CRA Els Ports en un article dedicat a la visita de Segura a la seua classe.
"Guerra i territori (1808-1814)" es va presentar a Ulldecona
A principis de mes, els historiadors Núria Sauch i Ferran Grau van presentar a Ulldecona el seu llibre "Guerra i territori (1808-1814)", una amena obra divulgativa sobre la Guerra del Francés a banda i banda del riu Sénia.
dijous, 15 de gener del 2015
"Un sensacional relato de viajes". La revista Leer y Viajar parla de "Mango con pimienta"
El periple per Kerala del periodista Ángel Martínez Bermejo continua despertant el ressò entre els lectors i els crítics. A finals del mes passat, la revista digital Leer y Viajar li dedicava una ressenya a l'obra guanyadora del Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim, signada per Pablo Strubell, qui de primeres definia el llibre com "un sensacional relato de viajes por una de las provincias más atípicas dentro de la India".
Strubell destaca el ritme pausat de la història i la manera en que s'alternen les exploracions de l'autor, els seus pensaments i les persones amb les quals s'hi troba. Amb aquests elements, conforma un fil conductor, la ruta per l'estat de Kerala a través de quasi tots els mitjans de locomoció possibles i on ens obre les portes, a l'igual que se li obren per a ell, de temples, mesquites, esglésies, sinagògues, canals, basars, gimnasos i magatzems d'espècies.
El libro resulta ameno. Nos cuenta historias de los judíos, de
exploradores como Vasco da Gama, de Santo Tomás, del pasado comunista de
la región o de personajes como Kamala Das, la más reconocida poetisa
india. Disfruto leyendo los pequeños detalles en los que el autor hace
que nos fijemos: los carteles que hay en las carreteras, las
decoraciones de los autobuses, lo mucho que lee la gente, los mapas con
escalas inexactas… O las historias de la gente con la que se encuentra:
el taxista cuya segunda hija está a punto de nacer; el patrón de barco
con el que surca los canales; los exguerrilleros metidos a guías de
turismo…
Podeu llegir la ressenya de Pablo Strubell sencera tot clicant ací.
dimecres, 14 de gener del 2015
Inauguració de mostra de Joan Panisello i presentació de la seua biografia a Tortosa
El passat divendres 9 de gener, el reconegut ceramista Joan Panisello va presentar a la tortosina Art i Papers Viladrich la seua col·lecció "Tresors del Bosc", una mostra de les obres que ha treballat en la tècnica artística oriental del rakú, que es podrà veure a l'aparador de la botiga ubicada al carrer del Pintor Gimeno, 11 de la capital ebrenca.
A més de l'exposició, l'acte també va servir de presentació de la biografia de l'artista de Jesús, publicada fa uns mesos per l'escriptor Emigdi Subirats dins la sèrie Gent Nostra i en la qual es descobreix tant la vida com l'obra del ceramista Joan Panisello, un dels personatges de la cultura ebrenca més internacionals.
Podeu veure més imatges de la presentació al blog de Joan Panisello, tot clicant ací.
dimarts, 13 de gener del 2015
"La imaginación es algo que echo en falta en los niños". Daniel Nesquens parla de "Una casa distinta" a l'Heraldo de Aragón
El Heraldo de Aragón ha entrevistat Daniel Nesquens, un dels noms de referència de la literatura infantil i juvenil a l'Estat espanyol i coautor de "Una casa distinta" / "Una casa diferent", obra guanyadora del I Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló, juntament a l'il·lustrador Goyo Rodríguez.
L'autor saragossà comenta al periodista Antón Castro, entre d'altres detalls del llibre, que la seua història parteix de "la peripecia de algo claustrofóbico, pero sin que se note.
De la consideración de estar «confinado» sabiendo que cualquier
laberinto tiene una salida", on humor i poesia es troben.
Se piensa en cómo salir, claro; pero eso es después de un tiempo. Lo
primero es dialogar y conocer a los que te acompañan. Sus detalles. No
hay prisa.
Per llegir l'entrevista sencera, podeu clicar ací.
"Reset RTVV" es presenta aquest divendres a l'Eliana
Amb l'any nou es reprèn la gira de presentacions de "Reset RTVV", l'assaig del Col·lectiu Ricard Blasco al voltant d'un nou model per als mitjans de comunicació públics en valencià. El divendres 16 de gener, a partir de les 19.30 hores, el sociòleg Toni Mollà i el periodista Manuel S. Jardí, ambdós membres del Col·lectiu i extreballadors de Ràdiotelevisió Valenciana, faran cinc cèntims de les propostes d'aquest assaig al Centre Sociocultural de l'Eliana (pl. Jutge Comes). S'hi comptarà amb la moderació de Lluís Andrés.
Presentacions a Algemesí i Barcelona
La cita de l'Eliana no serà l'única d'aquest mes de gener. El dijous 22, els membres del Col·lectiu hi seran presents en sengles presentacions: mentre els esmentats Mollà i Jardí, juntament a Josep Lluís Gómez Mompart hi seran al Col·legi de Periodistes de Barcelona, en Rafa Xambó i Mònica Parreño exposaran l'obra de la Llibreria Samaruc d'Algemesí.
divendres, 9 de gener del 2015
"El color dels sentiments" es va presentar a Igualada i Creixell
L'autora de "El color dels sentiments", Judit Robert, i la il·lustradora del conte, Maria Garcia, van aprofitar les vacances nadalenques dels més menuts per dur a terme un grapat de contacontes a les poblacions de Creixell i a Igualada, amb una bona assistència en els dos casos, especialment entre els xiquets i xiquetes, que ho van guadir d'allò més amb les aventures de la Peluda, la simpàtica protagonista del conte, qui canvia de color segons el seu estat d'ànim.
Presentació a l'Abacus d'Igualada:
Presentació a la Biblioteca de Creixell:
dimecres, 7 de gener del 2015
"Una lectura actual del nostre passat". Vicent Sanz parla de "Dimonis de la riera encesa" d'Enric Anyó
El passat dissabte 3 de gener, Enric Anyó presentava el seu nou llibre, "Dimonis de la riera encesa" a Traiguera. Un dels participants a l'acte va ser l'escriptor traiguerí Vicent Sanz, qui a la vegada ha ressenyat la novel·la d'Anyó al seu blog Triticària. En el seu article, el coautor de "La cuina de Traiguera" destaca el component geogràfic i històric del llibre: "una novel·la del Maestrat (…) ambientada en una època més o menys remota del passat de la comarca, en
un lloc més o menys localitzat, més o menys ampli, que en qualsevol cas
pertany a la geografia del Maestrat històric, és a dir, del que va ser
el senyoriu medieval de Montesa."
Però, per davant del gènere històric i l'escenari geogràfic, la història d'Enric Anyó és la història de la condició humana i les relacions que s'estableixen entre els personatges, encapçalats pels membres de les famílies Montserrat i Caperó: "I llavors, en aquest Maestrat literari, es descabdella una acció
novel·lesca que juga amb l’imaginari cristià i amb el maniqueisme entre
el bé i el mal per crear una història de personatges embogits, de
passions, de misteris dels de debò i de caràcters ferrenys."
En la caracterització dels personatges, en la descripció de la seua manera d’actuar, de ser, d’expressar o reprimir els seus propis sentiments, anhels, frustracions, hi ha el veritable atractiu de la novel·la. Assistim, d’aquesta manera, al passi d’un repertori de personatges ben travats, ben caracteritzats, en lluita per suportar la seua pròpia existència, abocats a l’obediència o a l’autodestrucció, arrossegats com còdols per la riera de la vida. És en aquests primers plans en què es detecta clarament la profunditat de la documentació que ha manejat l’autor i el treball lingüístic que ha fet.
Podeu llegir la ressenya sencera de Vicent Sanz tot clicant ací.
dilluns, 5 de gener del 2015
"Una casa distinta... i surrealista". Goyo Rodríguez al Correo de Burgos
"Una casa de ladrillo con pajarita y un hermoso algodón de azúcar como
peluca, perchas blancas que vuelan cual polluelos, un sofá que ladra
contra una silla que maúlla, un calefactor todo corazón…" Amb aquesta descripció de la llar protagonista de "Una casa distinta" / "Una casa diferent" s'enceta l'article que El Correo de Burgos ha dedicat a Goyo Rodríguez, l'il·lustrador d'aquest conte guanyador del Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló juntament Daniel Nesquens.
El text se centra en el bon any que ha tingut Rodríguez, guardonat no només a la localitat maestratenca, sinó també en altres convocatòries de disseny gràfic i il·lustració. Podeu llegir-lo sencer tot clicant ací.
divendres, 2 de gener del 2015
El més consultat a Onadaedicions.com durant desembre
Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres
més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el
passat mes de desembre.
FICCIÓ
1. Mango con pimienta. El periodista madrileny Ángel Martínez Bermejo va ser el guanyador de l'edició del 2013 del Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim. A la passada tardor, el guardó es va materialitzar en l'obra publicada, que ja s'ha distribuit arreu de l'Estat espanyol i que ja ha estat rebuda pels mitjans especialitzats en el gènere. En aquesta obra, l'autor recórre Kerala, un estat de l'Índia que sorprén pel seu progrés, la seua història i la seua tolerància.
2. Una casa distinta. En aquest 2014 vam assistir al naixement d'un nou guardó: el Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló, destinat a promoure i difondre els contes dibuixats com a foment de les primeres lectures. Amb un abast que va superar les expectatives, Goyo Rodríguez i Daniel Nesquens van inaugurar el palmàres amb aquesta història carregada de màgia i surrealisme. L'obra es va presentar a finals de novembre a Benicarló, tot iniciant la seua distribució arreu de l'Estat.
3. Quan truquen de matinada. Pel que fa a la literatura valenciana, Salvador Vendrell ha estat un dels noms propis d'aquests dotze mesos. La seua novel·la, Premi Ciutat de Sagunt, ha collit una gran rebuda entre crítica i públic, aplegant fins a tres edicions, i omplint les diverses presentacions que s'han estés pel territori. L'última acció ha estat la posada en marxa d'una ruta literària pels escenaris del llibre, pensada especialment per a la docència.
4. El cas Peníscola. Un altre premi: el Vila de Puçol va recaure en la proposta de Manel Joan i Arinyó. Amb el seu particular estil, l'escriptor de Cullera centra en la ciutat de Peníscola una història de misteri i crims, sense deixar de banda una ampla paleta d'humor. Anna Recasens, inspectora dels Mossos d'Esquadra, comença pel seu compte una investigació per resoldre un assassinat comés anys enrere.
5. El color dels sentiments. L'última novetat de la col·lecció Imagina ha estat el nou conte de Judit Robert. L'autora de Mont-roig, després de l'èxit de la seua anterior obra, ensenya les propietats associades als colors amb aquesta divertida història protagonitzada per la Peluda, amb les il·lustracions de Maria Garcia. L'obra, publicada a principis d'aquest mes, ja ha tingut temps de dur a terme un parell de reeixides presentacions.
NO FICCIÓ
1. Reset RTVV. Ha estat una de les novetats més destacades del ja finit 2014. Davant d'un nou any que es presenta clau a la política i la societat valenciana, diversos estudiosos i investigadors, extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana, han conformat el Col·lectiu Ricard Blasco. Amb aquest llibre proposen una sèrie de línies d'actuació per a uns nous mitjans de comunicació públics, tot enriquint el debat sobre una qüestió de plena vigència.
2. 80 anys de futbol a Campredó. Acostumats als titulars que generen les grans competicions, els grans equips i les grans estreles, en poques ocasions hi reparem en la riquesa del futbol modest, dels clubs amateurs que són més que un club: són una bandera i símbol per al seu poble o barri. El campredonenc Emigdi Subirats es va centrar en la pràctica d'aquest esport en el seu poble, que ja suma vuit dècades i pel qual han passat generacions de nadius i foranis.
3. La pastisseria i la cuina de la garrofa. No hi pot faltar el receptari que ha recuperat la garrofa com un ingredient a tindre en compte a la cuina, tot superant la seua fama de succedani en temps de carestia. Gràcies a les propostes de la Fundació Alícia, i d'un conjunt de pastissers, cuiners i restauradors del territori, la gastronomia mediterrània ha incorporat un sabor i una textura única, i a més, ben saludable.
4. Antologia de Joan Fuster. A més d'imprescindibles, tal com indica el seu nom, les obres d'aquesta col·lecció són plenament vigents, per molt de temps que haja passat des que foren pensats i escrits. Com a bon clàssic contemporani que és, Joan Fuster va deixar uns textos que conviden els autors de generacions posteriors a pensar, i a la vegada, a gaudir de la seua lectura. De cara a l'alumnat, el professor Vicent Terol ha seleccionat una sèrie de retalls i extractes que posen de manifest la riquesa i varietat de la bibliografia fusteriana.
5. La cuina de les Terres de Mestral. El 2014 ha estat un any de bona cuina a Onada, amb la publicació de fins a quatre receptaris de quatre espais del nostre territori. A principis d'estiu i de la mà de la Fundació Alícia vam conèixer el patrimoni gastronòmic de les Terres de Mestral, la regió compresa pels municipis de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Tivissa i Pratdip, terra de frontera entre l'Ebre i el Camp. El llibre va comptar amb les receptes tradicionals i amb noves versions del seu plat més reconegut, la clotxa.