dimecres, 6 de febrer del 2013

"Un pont sobre el meridià", presentat per Josep Tur

La pàgina web d'El Pont Cooperativa de Lletres ha penjat la presentació que hi va fer Josep Tur per l'acte que va dur, passat dia 25 de gener, a "Un pont sobre el meridià" al Palau de Vivel de la Vall d'Uixò. 

L'autor del text recórre breument els tretze relats que composen l'obra, tot apuntant en un parell de línies, la seua temàtica o la seua riquesa literària, tot recolzant-se en fragments de cadascún dels capítols, des de La corbata de Vicent Almela fins a Barraqueta tunejada de Vicent Sanz.

Personatges encorbatats que inauguren aeroports tot anunciant que un A380 de la Japan Airlines serà el primer avió comercial de la història que aterrarà a la pista de l’aeroport i quan arriba el moment l’avió sobrevola la pista durant unes mil·lèsimes de segon i desapareix ràpidament del camp visual dels assistents, “deixant al cel un rastre d’incredulitat” i bloquejades i paralitzades totes les autoritats assistents “per una por tan misteriosa com contagiosa (La inauguració de Joan-Bta Campos).

Josep Tur apunta en aquesta presentació, que a banda del territori i el temps (l'ací i l'ara), els relats també es troben el terreny de la "denúncia, la crítica a uns comportaments massa estesos, massa comuns. Comportaments que moltes voltes han volgut justificar-se per estar al servei de conceptes tan manipulats com el progrés, el benestar, la modernitat."

Finalment, Tur es fa ressò de l'entrevista que Josep M. San Abdón va fer a Vicent Sanz, en qualitat de coordinador d'aquest primer volum col·lectiu dels autors i autores d'El Pont Cooperativa de Lletres. El segon, que rebrà el títol de "Ponts suspensius", veurà la llum de cara al proper Sant Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada