Ara que comença l'agost, el mes inhàbil per excel·lència, una bona opció per passar el temps pot ser la literatura, o millor dit, l'escriptura. Agafar el full en blanc (analògic o digital) i abocar eixa narració, contes o poemes que hi portem al cap, o continuar revisant i revisant el manuscrit original, tot afinant en la tria de cada paraula i expressió. De manera que, un cop arribat el rutinari setembre, es puga posar a prova el nivell amb els concursos, i en concret, un d'ells, el Vila de Puçol, un dels guardons valencians més consolidats.
Els Premis Literaris Vila de Puçol tanquen la convocatòria a l'arribada de la tardor, enguany el 15 de setembre. Té dues modalitats, narrativa i poesia, que pren el nom del poeta puçolenc Josep Maria Ribelles (1932-1997). El premi de Narrativa, en la seua 28ena edició, està definit per una extensió d'entre 100 i 150 fulls, amb un màxim de dos originals per autor/a. La dotació d'aquesta edició és de 2.000 euros, la qual cosa el converteix en un dels certamens literaris en valencià més potents en aquest aspecte.
Mentre, per la seua banda, el 16è Certamen de Poesia Josep Maria Ribelles, limitat per entre 60 i 120 fulls i un màxim de dos poemaris per autor/a, també compten un premi econònic de 2.000 euros. Tant la Narrativa com la Poesia guanyadores seran publicades per Onada, cap el mes d'abril, per les voltes de Sant Jordi. Les bases completes de les dues modalitats es poden consultar tot fent clic ací.
Amb el pas de les edicions, els Vila de Puçol han anat creixent en rellevància i notorietat dins les lletres valencianes, tot comptant amb originals provinents d'ací i allà del domini lingüístic. De fet, en la convocatòria del 2011, el premi de Narrativa va marxar fins Catarroja, amb els "Apunts d'altres mons" de Berna Blanch, mentre el de Poesia ho va fer cap Barcelona, ciutat de Marc Artigau, autor de "Desterrats".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada