Ahir divendres a migdia, dos dels artífex del volum gastronòmic "La
cuina dels arrossos del delta de l’Ebre", Maximina Saborido, presidenta
de l’Associació de la Dona de la Cava i Gustavo Turón, coordinador del
llibre, van visitar el Canal de les Terres de l’Ebre acompanyats per
Alícia Coscollano, responsable de comunicació de l’editorial.
La
càlida
benvinguda dedicada per Oriol Gracià i l’equip del mitja de comunicació
va aconseguir que es parlés de tot el que ha suposat el procés de
creació i realització del volum, que ha estat un projecte coral en el
qual han participat harmònicament moltes voluntats i savieses culinàries
fins materialitzar-se en el millor volum gastronòmic d’arrossos que
s’ha editat en les nostres comarques.
Turón i Saborido
van traslladar com va sorgir la idea, i com es va anar gestant a partir
de receptes que s’han transmès de generació en generació en l’imperi de
les cuines de les llars de les nostres comarques, veritable espai de
reunió.
El producte de qualitat de l’arròs del Delta
mereixia un tractament com cal, i amb aquest volum les receptes ens
parlen també de cultura i costums, de història, ja que al voltant de
l’arròs es cus tot un seguit de tradicions, maneres de treballar i fets
simbòlics en els quals ens reconeixem com a poble. Un patrimoni que ara queda preservat,
i que també atén a les diferents maneres de cuinar i preparar-lo. Un
ingredient que marida molt bé tant en productes de mar com de terra, i
que es cuina de manera fàcil i generosa. Com apuntava Saborido, es
tracta de receptes que es poden elaborar a la cuina sense dificultat, i
que
no precisen d’aparells dels quals no disposem habitualment a les nostres
llars.
Per
la seua part, Coscollano ha remarcat el criteri de qualitat que s’han convertit en segell indiscutible d’Onada edicions, un segell que marca la diferència
i que impregna tot el contingut de les diferents obres que edita, tant
en l’aspecte d’edició i impressió, com en l’elecció de cada una de les
seues apostes. Així, tots tres han parlat de la seua implicació en
l’obra gastronòmica, que ja s’ha presentat a Deltebre, amb un gran èxit
de convocatòria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada