El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre les diverses accions per al foment de la lectura, impulsa el programa Autors a les aules, destinat a posar en contacte l'alumnat amb els escriptors i escriptores de les obres que prèviament han treballat a classe. És una iniciativa plenament consolidada, que cada any compta amb més centres educatius i més literats inscrits, i amb uns resultats plenament positius.
Als autors participants també se'ls demana que redacten un petita crònica de l'activitat, que es publica al blog d'Autors a les aules. I entre els que han aparegut darrerament hi ha la de Jordi Santasusagna, qui va portar "La lluna de Praga" a l'IES José Vilaplana de Vinaròs, al Baix Maestrat, on els grups de 4t d'ESO han llegit aquesta novel·la d'intrigues i aventures a cavall entre Manresa i Praga. L'obra, segons li comenta el professorat, "va agradar molt".
Faig un repàs més o menys ràpid a la meva carrera d’escriptor fent referència, precisament, a la nul·la passió per la literatura i qualsevol altra forma de creativitat artística que tenia jo als meus 16 anys. Insisteixo preguntant si ningú escriu. Poesia, contes... La majoria no diuen res, algun assenteix tímidament i altres ho neguen amb cara de que això d’escriure no va amb ells. Tot i així, en molts rostres hi veig aquella expressió de “jo sí, però no ho vull dir”. Els animo a fer-ho, ni que sigui per a ells mateixos, sense que ningú altre ho arribi a llegir.
Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada