David Barrachina, mestre de valencià i llicenciat en Filosofia, ha dedicat una entrada del seu blog a La Veu del País Valencià a la presentació que hi va fer Vicent Penya de "Insòlita memòria" a Rafelbunyol, un acte que va omplir la sala de conferències de la biblioteca municipal de la vila natal de l'escriptor.
Per a Barrachina, "Insòlita memòria", premi Vila de Puçol de Narrativa, és "un llibre de narracions curtes que segueix l'estil de la novel·la curta, que l'autor qualifica de realisme oníric" amb uns relats que "vénen de la infantesa, de l'adolescència o de la joventut i tenen, com a fil conductor, la memòria d'allò viscut o, potser, imaginat perquè, com diu l'autor, la realitat esdevé somni i el somni, una finestra que deixa entreveure certa realitat".
Tot i la marcada empremta personal, l'article fa palesa que Vicent Penya no ha fet un llibre de memòries, sinó d'històries en les quals ha emprat materials de la seua memòria i experiència vital "per a fer literatura. Literatura que ens parla, sobretot, d'un temps, d'un país, d'una gent, de nosaltres".
Vicent Penya és conegut i reconegut com a poeta però, també, és un narrador fi que fa parlar el paisatge, les pedres, els arbres, la mar, les séquies, les cisternes, l'aigua, les bestioles; que reflexiona sobre elles o ens fa escoltar la seua veu i, que ens conta les coses com ho faria un iaio al seu nét o néta quan estan asseguts als seus genolls.
Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada