dijous, 2 de febrer del 2017

El més consultat a Onadaedicions.com durant gener

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de gener.

FICCIÓ

1. L'Estirp de la Sang Reial. La tercera edició d'aquesta novel·la juvenil manté l'interès de les seues dues predecessores, una en la col·lecció La Feram, l'altra ja en Maremàgnum Sèrie Taronja. Des de l'any 2010, les aventures del comissari Arrufat i la intrèpida Marta Ferreres creades per Pep Castellano han esdevingut un clàssic de literatura jove valenciana, sobretot a les comarques del nord, on s'ubica la trama d'intriga i misteri amb bona cosa d'humor.

2. Cita a la Paret de Gel. Possiblement, el títol del 2016 en literatura juvenil. Un dels grans noms de les lletres catalanes contemporànies, Margarida Aritzeta, ha reeixit amb una història d'amistats en circumstàncies adverses: una tempesta que aïlla un poble qualsevol. Aquest volum de l'autora de Valls és present en un bon conjunt dels centres educatius, especialment a Catalunya, on la Generalitat l'ha inclòs en el programa del Gust per la Lectura..
 
3. El misteri de la capsa magnètica. La reusenca Maria Lluïsa Amorós ens trasllada a la bucòlica Suïssa rural en aquesta novel·la juvenil de tall clàssic: un grup d'amics hauran de descobrir què s'amaga darrere de les velles portes del casalot d'una intrigant anciana. Un plantejament senzill i efectiu, que entretè el jove lector a la vegada que mostra valors com l'amistat i la confiança. A tot això, aquest Sant Jordi tindrem nova novel·la d'Amorós, però surt per a públic adult.

4. La lluna de Praga. Quan ja ha complit el tercer any des de la seua estrena, la novel·la de Jordi Santasusagna manté la força, tant gràcies a la bona acollida a les aules, com per l'interès pel públic adult. I és que aquest thriller funciona per tots dos tipus de públics lectors, gràcies al treball de l'autor de Cardona amb aquesta intensa trama protagonitzada per l'Anna, una alumna que ha desaparegut a Praga durant un viatge escolar, i Charly, el jove professor manresà que havia de tindre cura.

5. Material fotogràfic. Tres joves valencians, de la comarca del Comtat, emigren als Estats Units en busca de fortuna, a les primeres dècades del segle XX. A l'altra banda de l'Atlàntic els hi espera el treball dur i perilloses oportunitats. Joaquim Espinós ha novel·lat aquest fet històric, gairebé desconegut, en el qual hi van prendre part milers de valencians. El resultat va ser l'atorgament del Premi Ciutat de Sagunt de Narrativa.

NO FICCIÓ

1. Antologia de Joan Fuster. Amb desembre va aplegar la segona edició d'aquest recull de textos fusterians a càrrec del professor Vicent Terol, senyal de la bona acollida que ha tingut un volum que ens mostra el Joan Fuster més genuí, l'assagista que tractava tota mena de temes humans amb una lucidesa i una vigència que manté el seu pensament de plena actualitat. Just en aquests dies que s'ha inaugurat sa Casa-Museu a Sueca, aquest títol és un excel·lent pòrtic per conèixer Fuster.

2. La Santantonada de Forcall. Passat el Nadal i els Reis, el cicle festiu anual s'enceta de nou amb Sant Antoni, festivitat amb un gran arrelament a moltes viles i ciutats de la nostra geografia. Entre les manifestacions festives més destacades hi ha la de Forcall, amb una tradició que arrela en el profund del temps i que compta amb elements únics que han perviscut segle rere segle. Aquest llibre posa en valor aquesta celebració, amb textos de Juan Manuel Segura, imatges de Paco Chervet i Jose Ramón Gil, i pròleg de Víctor Amela.

3. (Tot) el que encara no saps sobre les marques. En la nostra vida quotidiana, les marques hi són per tot arreu. Però, què s'amaga darrere d'un logo o d'un anagrama? Com intenten les marques fer-nos creure el seu discurs i els seus valors? Per què hi ha gent que estima una marca determinada, i d'altra que l'odia? A aquests i altres interrogants respon la professora Pilar Alfonso en aquest assaig que aborda, amb un estil obert i desenfadat, els relats d'una sèrie de marques comercials i d'institucions ben conegudes.

4. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Si gener és més de règim, febrer és el retorn a gaudir de la bona cuina! Per animar els gormands i els cuinetes a descobrir les possibilitats que ofereix un producte nostrat com la garrofa, la Fundació Alícia, juntament diversos restauradors i pastissers catalans, van crear aquest receptari per traure-li tot el suc a la garrofa amb propostes tan variades com gustoses.

5. L'única passió noble. L'escalafó comença i clou amb Joan Fuster i l'assaig. En aquesta obra, Joan Garí manté un diàleg amb Madame Mähler-Besse, l'habitant de la torre de Montagne sobre els valencians i el seu país, amb el llegat de l'autor dels Essais i de l'intel·lectual de Sueca ben present. Punyent i directe, a la vegada que contribueix a la qüestió de l'ésser valencià, l'obra va guanyar el Premi Ciutat de Benicarló de Narrativa Memorialística.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada