dilluns, 3 d’abril del 2017

El més consultat a Onadaedicions.com durant març

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de març.

FICCIÓ

1. Cita a la Paret de Gel. De nou, la novel·la juvenil de Margarida Aritzeta esdevé la publicació preferida dels lectors i lectores. L'autora de Valls ens porta a una aventura que es desferma arran d'una catàstrofe natural: una tempesta de neu que sembla no tindre fi, i que aïlla un poble poc avesat a aquest temps. A partir d'ací, la supervivència es farà cada cop més i més difícil. El relat està sent un dels títols més recomanats a les aules, gràcies a la combinació de llibre entretingut i amb valors.

2. La lluna de Praga. Aquest inici d'any ens ha deixat la tercera edició de la novel·la del cardonenc Jordi Santasusagna, fet que palesa el gran èxit que ha tingut entre el públic, tant el juvenil com l'adult. I és que aquest títol enganxa a tots els lectors i lectores amb una trama plena d'intriga, misteris i acció, a cavall entre dues ciutats: Manresa i Praga, i pivotant sobre dos personatges, l'Anna, una alumna perduda a la capital txeca, i el Charly, el tutor de qui depenia.

3. El gripau Estanislau ...i altres contes. Una de les novetats principals per aquest Sant Jordi ens aplega des de la col·lecció Imagina, dedicada als àlbums infantils il·lustrats. I precisament això és aquest llibre composat a tres bandes entre la tortosina Montse Boldú, qui fa els poemes, i les mataronines Clara Codina i Susana Bacardí, qui s'encarreguen de donar vida als simpàtics protagonistes. El llibre es va estrenar fa unes setmanes a Mataró, i en breu es presentarà també a Tortosa.

4. La maleta del abuelo. La versió en castellà de l'obra guanyadora del III Premi d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló no s'atura. Al llarg d'aquestes setmanes, els autors Juan Hernaz i Fátima Fernández han estat entrevistats en diversos mitjans, i en breu, encetaran una exposició per mostrar com ha estat el procés visual i textual que han donat peu a aquest emotiu relat que afronta la problemàtica de l'Alzheimer des dels ulls d'una xiqueta.

5. El cas Peníscola. Allà per l'any 2014, Manel Joan i Arinyó publicava aquesta novel·la, guardonada amb el Premi de Narrativa Vila de Puçol. Tractava sobre les investigacions de la inspectora dels Mossos Anna Recasens per resoldre un crim comés una dècada enrere a la ciutat de Peníscola, fora de la seua jurisdicció. La bona acollida del títol va motivar que a finals de l'any passat fos necessària una segona edició, que s'ha traslladat a la col·lecció Maremàgnum, com a part del projecte Onada Educació d'aproximar autors i lectures del territori a les aules.

NO FICCIÓ

1. El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil. Aquesta és una de les propostes més originals de llibre de territori ebrenc per aquesta primavera. Es tracta d'un recopilatori, a tot color, dels elements monetaris que van posar en circulació els municipis de la comarca del Montsià entre el 1936 i el 1939, és a dir, monedes, i sobretot, bitllets. Un estudi de Joan-Baptista Beltran i Julio Allepuz que recupera aquesta part del patrimoni històric.

2. Antologia de Joan Fuster. El 2017 té com a efemèride el 25è aniversari de la mort de l'intel·lectual de Sueca, un dels noms propis de la literatura valenciana (i europea) del segle passat. Aquesta circumstància, que ha dut a reivindicar el llegat fusterià, ha coincidit feliçment amb la reedició d'aquest compendi de textos que va seleccionar el professor Vicent Terol, un dels majors especialistes en la seua extensa i prolífica obra, una tria pensada tant per al treball a les aules com per al públic en general.

3. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Aquest volum també es va reeditar a l'any 2016 després d'una reeixida acollida des de la seua publicació, ja fa cinc anys, i que l'han convertit en el llibre de referència en la gastronomia amb garrofa, un ingredient cada cop més de moda. Això ha estat gràcies al bon fer de la reconeguda Fundació Alícia, i als restauradors, cuiners i pastissers catalans que ens han il·lustrat amb unes variades i soboroses propostes culinàries.

4. Les muixerangues valencianes. La muixeranga és un dels elements festius més genuïns del País Valencià, i a l'hora, més desconeguts (amb l'excepció d'Algemesí). El treball de Joan Bofarull és una completa visió al fet muixeranguer, tant pel que fa a la història i als principals grups de torres humanes valencianes, com a les noves colles que han aparegut al llarg del territori en els darrers anys. A més a més, també s'hi fixa en qüestions com els valors socials i cívics que aporta aquesta festa, tot sempre amb un farcit acompanyament visual.

5. Biografia de Francesc Mestre i Noè. Cronista de Tortosa. L'any passat es va complir el 150è aniversari del naixement de Francesc Mestre i Noè, periodista, escriptor, intel·lectual, historiador, llibreter... i per commemorar-ho i recuperar la seua figura, la historiadora Núria Menasanch va publicar dos volums al voltant de la seua vida i obra, dels quals aquest n'és el segon, publicat pels volts de Nadal, i en el que coneixem les circumstàncies familiars de Francesc Mestre i Noè, així com la seua activitat intel·lectual i literària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada