Fem una xarradeta amb Pep Carcellé, autor de l'assaig literari "Cicle novel·lístic de Sebastià Juan Arbó", en el que proposa una profunda anàlisi de tres narratives del gran escriptor ebrenc: Entre la tierra y el mar, La tempestad i La masía. A través d'elles Arbó descriu el paisatge de les Terres de l'Ebre, sobretot la Ràpita i el delta, entorns de la seua infantesa, i retrata la tragèdia quotidiana de personatges deprimits, angoixats i en contínua evolució.
Quin és el principal motiu que t'empeny a escriure? Pots descobrir-nos el teu procés creatiu?
M’empeny a escriure el fet de deixar descansar l’aixada i la cervesa per a una altra estona. Escric fins i tot de memòria, ho necessito; hi ha tantes coses per explicar! El meu procés creatiu funciona quan ja no em queden idees; llavors, les genero i les imagino amb llibertat.
Quan et poses a escriure, sobre la taula hi ha d’haver…
Un paquet o dos de Winston i un pot de cervesa buit com a cendrer, a més de paper i llapis.
Com seria l’acte literari ideal del teu llibre "Cicle novel·lístic de Sebastià Juan Arbó"?
Poc convencional. Això sí, l’aperitiu no hi hauria de faltar mai: vi, cervesa, cava, i tapetes salades… Amb pocs formalismes, només els que calguin.
Recomana’ns un llibre i el motiu pel qual hauríem de llegir-lo.
"Cicle novel·lístic de Sebastià Juan Arbó"; és únic, boníssim!
Quins gèneres t'agraden? En quins moments gaudeixes de la lectura?
La novel·la de tot tipus, de temàtica diversa, de costums, policíaca, d’amor…
Quines dedicatòries acostumes a escriure quan signes?
Sempre poso agraïments per haver assistit a la presentació, però de vegades no recordo el nom de la persona que me la demana.
Què opines de les xarxes socials? Tens alguna app favorita?
Si s’utilitzen bé, tot i que no són necessàries, faciliten moltes coses. Només entro al facebook de tant en tant i escric pel whatsapp, res més.
M’empeny a escriure el fet de deixar descansar l’aixada i la cervesa per a una altra estona. Escric fins i tot de memòria, ho necessito; hi ha tantes coses per explicar! El meu procés creatiu funciona quan ja no em queden idees; llavors, les genero i les imagino amb llibertat.
Quan et poses a escriure, sobre la taula hi ha d’haver…
Un paquet o dos de Winston i un pot de cervesa buit com a cendrer, a més de paper i llapis.
Com seria l’acte literari ideal del teu llibre "Cicle novel·lístic de Sebastià Juan Arbó"?
Poc convencional. Això sí, l’aperitiu no hi hauria de faltar mai: vi, cervesa, cava, i tapetes salades… Amb pocs formalismes, només els que calguin.
Recomana’ns un llibre i el motiu pel qual hauríem de llegir-lo.
"Cicle novel·lístic de Sebastià Juan Arbó"; és únic, boníssim!
Quins gèneres t'agraden? En quins moments gaudeixes de la lectura?
La novel·la de tot tipus, de temàtica diversa, de costums, policíaca, d’amor…
Quines dedicatòries acostumes a escriure quan signes?
Sempre poso agraïments per haver assistit a la presentació, però de vegades no recordo el nom de la persona que me la demana.
Què opines de les xarxes socials? Tens alguna app favorita?
Si s’utilitzen bé, tot i que no són necessàries, faciliten moltes coses. Només entro al facebook de tant en tant i escric pel whatsapp, res més.
Quina és la teua paraula favorita?
Collons!
Amb quina personalitat històrica te n’aniries a prendre una copa?
Amb Maradona, però ja he fet tard.
Sèrie a la qual estàs enganxat o pel·lícula inoblidable.
No miro quasi mai la tele, només el Barça. Pel·lícula: Els ponts de Madison, de Meryl Streep i Clint Eastwood.
El teu plat estrella és…
El plat ben gran; si pot ser un suquet d’anguila.
No puc viure sense…
Dir paraulotes ni estimar.
Una cosa inconfessable…
De jove estudiant vaig ser lladre de llibres.
Amb quin animal o planta et compararies?
Amb un gos.
Com et vas sentir la primera vegada que et van publicar un escrit, un llibre, un article…?
Estrany, em pensava que era algú, però… només era jo.
Eres friqui en…
En la lectura.
Soc feliç si…
No em calgués treballar per viure.
A quin personatge públic li regalaries el teu llibre.
A Josep Carreras.
On aniràs quan ens deixen viatjar?
A sopar al restaurant.
Com és la teua mascareta?
Blanca, em provoca al·lèrgia a les orelles.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada