divendres, 16 de novembre del 2012

Federico Mayor Zaragoza presenta demà l'"Olea europaea 'Farga'" a Benicarló

El que va ser Ministre d'Educació i Director General de la UNESCO presentarà demà a Benicarló el llibre fotogràfic al voltant de les oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia, dut a terme pels txecs Tomas i Milada Micek. L'acte serà a partir de les 12.45 hores a l'Ajuntament de la ciutat, després de la visita a la Finca de l'Arión, a Ulldecona.

Federico Mayor Zaragoza, actualment al capdavant de de la Fundación Cultura de la Paz, ha signat el pròleg de l'obra, on assenyala el simbolisme d'una de les icones mediterrànees per excel·lència: "Numerosas generaciones han contemplado estos árboles símbolos de la paz y sus raíces conocen todos los secretos de esta tierra".

La bellesa i la força del pas dels segles

El llibre que presentarà Federico Mayor Zaragoza és "Olea europaea 'Farga'", en referència a una de les varietats més característiques del Territori del Sénia, punt d'unió entre valencians i catalans. Tomas Micek, el seu autor, és un dels fotògrafs de natura més prestigiosos arreu d'Europa, amb una extensa obra. El d'Ostrava, acompanyat de la seua dona, Milada, hi treballava en un recull al voltant de les oliveres més fotogèniques del planeta, però al comprovar de primera mà la quantitat i la qualitat d'individus pels termes de La Jana, Canet lo Roig, Ulldecona, La Sénia, etc hi va pensar que ben bé es mereixia un monogràfic. 

Després de comptar amb la col·laboració de la Taula del Sénia i l'Associació Territori Sénia, el resultat, "Olea europaea 'Farga'" és una selecció de 138 fotografies, on Micek fa palesa del seu ofici. L'objectiu ha captat la monumentalitat i la força, també la serenitat de segles i segles vegent passar els habitants d'aquestes contrades, la personalitat que confereixen les capricioses formes a cadascuna de les oliveres. Un veritable homenatge als centenaris d'arbres mil·lenàris i una nova contribució a salvaguardar aquest patrimoni natural. El llibre, editat per Onada Edicions, forma part de la Biblioteca Taula del Sénia.

Visita a l'Arión

Abans de presentar "Olea europaea 'Farga'", Federico Mayor Zaragoza hi estarà a Ulldecona, concretament al Museu d'Oliveres Mil·lenàries de l'Arión, ubicat a la carretera de La Galera, prop de la Miliana. Serà a les 11.30 del matí, i per participar-hi cal apuntar-se tot enviant les dades dels visitants i matrícules del vehicle al correu info@tauladelsenia.org. Els actes de demà dissabte serviran per nomenar Ambaixador de les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia a Mayor Zaragoza.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada