FICCIÓ
1. Viatge al país de Tombatossals. Per segon mes, l'adaptació lliure i il·lustrada que Vicent Pitarch i Joan Montañés, Xipell, ens han portat del clàssic Tombatossals de Josep Pascual Tirado ha estat el més consultat en l'apartat de ficció. Una novetat que es va presentar a principis d'octubre a la Llotja del Cànem de Castelló (on sinó?) amb un notable èxit, i que també algunes escoles ja han treballat amb la llegenda fundacional de la capital de la Plana, com la de Benlloch. Per al mes de novembre, hi ha previstes noves presentacions, com ara a Benicarló, dins del cicle de conferències d'Onada Edicions.
2. Vitis vinifera cataloniae. Els relats eròtics per a amants del vi que ens proposta el castellonec Vicent Palatsí hi mantenen l'interés del públic en aquestes acaballes d'enguany, amb gairebé any i mig de recorregut a les llibreries. Una obra que continua planejant presentacions arreu del territori per mostrar el bon resultat de la mescla de tres plaers: la literatura, el vi i l'erotisme. Per a novembre, hi prendrà part a la Setmana de la Literatura Eròtica a València, i hi ha altres actes convocats a Betxí i El Masroig.
3. El Halloween de Muniatto. Per primer cop en els dotze mesos que s'ha confeccionat aquest escalafó hi arriba a la llista un dels contes de Muniatto, l'inquiet xiquet creat per les germanes Olga i Ester Besolí basat en el conegut pallasso ebrenc. Aquesta contalla, publicada al desembre passat, hi és d'actualitat justament aquesta setmana de Halloween, castanyes i carabasses.
4. Diàlegs de Dalt i de Baix. A punt de complir-se l'any de la seua publicació, dins de les obres guanyadores del passat Ciutat de Sagunt (fa pocs dies s'ha donat a conèixer el nou guanyador en teatre, el gandienc Joan Manuel Matoses), el llibre d'Orland Verdú ha demostrat que un text teatral pot despertar tant interés com el gènere poètic o narratiu. El de Petrer fa reflexionar en temes fonamentals com la guerra o el destí, entre d'altres, en quatre diàlegs independents un dels altres.
5. Muniatto busca bolets. Una altra contalla de Muniatto tanca la llista de ficció d'octubre. Aquesta aventura del xiquet, publicada fa uns anys, també és típica de la tardor, l'època boletaire sense cap mena de dubte. El conte d'Olga i Ester Besolí, dirigit a infants d'entre 3 i 5 anys, ens mostra que els bolets, com les persones, no s'han de jutjar només per l'exterior.




NO FICCIÓ

2. Benicarló, 1841-1965. La història de Benicarló ha estat un dels grans projectes que ha dut a terme l'editorial en 2012 (i anteriors) i es va presentar amb èxit el passat 20 d'octubre, al Magatzem de la Mar. L'obra de Juan Luis Constante són tres volums exhaustius, enciclopèdics, sobre el recorregut històric d'aquesta localitat del Maestrat en els darrers dos segles.



Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada