dijous, 25 de febrer del 2016

"Un vertader mural literari". Manel Alonso parla de "Escriure el país"

Manel Alonso és un dels trenta-sis escriptors i escriptores que han participat en "Escriure el país", el gran mural de la literatura valenciana que ha coordinat el Departament de Filologia de la Universitat d'Alacant. El llibre recull una dècada d'intervencions literàries a la seu alacantina, que posen de manifest la riquesa de les lletres pròpies, i a més, aposta per la literatura com una manera de descriure i reivindicar les comarques. Ara, en un article aparegut a Sons de Xaloc, Alonso fa cinc cèntims d'aquesta iniciativa i de la publicació: "un magnífic mostrari on apareixen algunes de les millors veus narratives del País Valencià. Un llibre ideal per a saber què es cou literàriament parlant per les terres valencianes".

L'article també apunta la diversitat dels escriptors participants, "la majoria estan en el seu moment de maduresa creativa", apunta assenyalant Manuel Baixauli, Vicent Usó o Anna Moner, i "és intergeneracional", de Bernat Capó i Isabel-Clara Simó a Xavier Aliaga i Xavi Sarrià, "sense oblidar el desaparegut Manuel Garcia i Grau".

Són, aquests, trenta-sis relats que es fan de llegir i que obliguen el lector a saltar d’un gènere a un altre amb agilitat, hi ha viatge, rondalla, històric, lladres i serenos…, però també passar de comarca a comarca, del camp a la ciutat amb alguns relats que naixen i es desenvolupen amb un petit detall, en una anècdota o en altres aspectes que pretenen oferir una panoràmica extensa del territori.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada