divendres, 5 d’agost del 2016

Més d'un centenar de persones van acudir al Sopar de Lletres d'Onada Edicions

Anit, el restaurant L'Antic Molí, al Barri Castell d'Ulldecona i a la riba del riu Sénia, va ser l'escenari per al Sopar de Lletres, la iniciativa que posem en marxa des d'Onada Edicions per tal fer una trobada estiuenca amb persones vinculades i interessades amb la cultura i el patrimoni d'aquestes terres de cruïlla. Més d'un centenar d'assistents ens van acompanyar en aquesta vetllada que, com en ocasions anteriors, es va dividir en dues parts: unes micropresentacions de les darreres novetats d'Onada en clau territorial i un acte de reconeixement a la historiadora senienca Victòria Almuni i Balada.



Fins a quinze llibres es van abordar al llarg del Sopar de Lletres, alternant-se amb la cuina que va preparar L'Antic Molí per a l'ocasió. Els intervinents havien d'exposar les claus de la seua obra en tan sols dos minuts, fet que va dotar l'esdeveniment d'agilitat i amenitat, a la vegada que feia palesa de l'ample ventall d'iniciatives de tota mena que es duen a terme en aquest territori dertosenc. Vam comptar amb autors com ara Berta Sans, Francisco Mezquita, Jesús M. Tibau, Amàlia Roig, el Grup la Deriva, Anna Maria Garcia Codina, Núria Menasanch i Josep Sancho. Altres llibres van estar representats: l'alcadessa de Benicarló, Xaro Miralles, va parlar de "Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló" i el regidor de Cultura, Josep Barberà, del "Quan xiula l'avi" i els Premis Literaris Ciutat de Benicarló. L'edil de Cultura de Tortosa, Dolors Queralt, va presentar "L'arribada del ferrocarril a Tortosa", llibre guanyador dels recuperats premis Ciutat de Tortosa. Elvira Rolíndez va llegir un poema de "Les veus de la terra" de Carles Salvador, mentre Gustavo Turón exposava el projecte de "La cuina dels arrossos del Delta de l'Ebre". Finalment, Joan Ferreres va introduir el llibre col·lectiu "200 anys de la fi de la Guerra del Francès".

El Sopar de Lletres va concloure amb l'homenatge a la professora i historiadora senienca Victòria Almuni i Balada, autora de "La catedral de Tortosa als segles del gòtic" i coautora de "La cuina de la Sénia", "La Sénia. Història i territori" o "La Sénia. Societat i economia", entre d'altres. L'emotiu acte es va iniciar amb una glosa a càrrec de Ferran Grau i el lliurament d'un poema, obra de Jaume Rolíndez, abans que l'homenatjada dirigira unes paraules al públic assistent.

Per conèixer una mica més com es va desenvolupar el Sopar de Lletres d'Onada Edicions, podeu fer-hi una ullada al vídeo de Canal 56 o bé als articles de l'Ebre Digital i La Calamanda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada