dimecres, 7 de setembre del 2016

"Una bella i intensa recreació poètica". Manel Alonso parla de "Inventari de fragilitats" de Jesús Giron

"Un inventari de tot allò que hi ha en aquell espai que limita a l’est amb l’amor i a l’oest amb el desamor". Així defineix Manel Alonso el nou poemari de Jesús Giron, amb el qual va obtindre el darrer Premi Jaume Bru i Vidal Ciutat de Sagunt. "Inventari de fragilitats" és, doncs, un llibre que parla de sentiments forts i d'una vida humana i unes relacions socials febles, especialment aquelles de to amorós.

En la ressenya que Alonso publica al Diari Gran, hi destaca alguns passatges que "justifiquen per si soles l'edició del llibre i el premi amb què va ser reconegut". Imatges pòètiques sacsejades per un ritme intern ben construït formen l'arquitectura del llibre de l'escriptor de Calles.

Un llibre sense saturació verbal ni portes que barren el pas al lector, on l’autor navega amb destresa tot escoltant els ecos d’una llarga tradició poètica que va des dels clàssics antics als clàssics moderns i dels que el lector trobem rastre en molts dels seus poemes.
El seu inventari és una bella i intensa recreació poètica, una evocació de tot un seguit d’emocions i sentiments que florixen i es marcixen durant una relació amorosa.

Podeu llegir la ressenya sencera de Manel Alonso tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada