Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres
més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el
passat mes de gener.
FICCIÓ
1. L'Estirp de la Sang Reial. La tercera edició d'aquesta novel·la juvenil manté l'interès de les seues dues predecessores, una en la col·lecció La Feram, l'altra ja en Maremàgnum Sèrie Taronja. Des de l'any 2010, les aventures del comissari Arrufat i la intrèpida Marta Ferreres creades per Pep Castellano han esdevingut un clàssic de literatura jove valenciana, sobretot a les comarques del nord, on s'ubica la trama d'intriga i misteri amb bona cosa d'humor.
2. Cita a la Paret de Gel.
Possiblement, el títol del 2016 en literatura juvenil. Un dels grans noms de les lletres catalanes contemporànies, Margarida Aritzeta,
ha reeixit amb una història d'amistats en circumstàncies adverses: una tempesta que aïlla un poble qualsevol. Aquest volum de l'autora de Valls és present en un bon conjunt dels centres educatius, especialment a Catalunya, on la Generalitat l'ha inclòs en el programa del Gust per la Lectura..
3. El misteri de la capsa magnètica. La reusenca Maria Lluïsa Amorós ens trasllada a la bucòlica Suïssa rural en aquesta novel·la juvenil de tall clàssic: un grup d'amics hauran de descobrir què s'amaga darrere de les velles portes del casalot d'una intrigant anciana. Un plantejament senzill i efectiu, que entretè el jove lector a la vegada que mostra valors com l'amistat i la confiança. A tot això, aquest Sant Jordi tindrem nova novel·la d'Amorós, però surt per a públic adult.
4. La lluna de Praga.
Quan ja ha complit el tercer any des de la seua estrena, la novel·la de Jordi Santasusagna manté la força, tant gràcies a la bona acollida a les aules, com per l'interès pel públic adult. I és que aquest thriller
funciona per tots dos tipus de públics lectors, gràcies al treball de l'autor de Cardona amb aquesta intensa trama protagonitzada per l'Anna, una alumna que ha desaparegut a Praga durant un viatge escolar, i Charly, el jove professor manresà que havia de tindre cura.
5. Material fotogràfic. Tres joves valencians, de la comarca del Comtat, emigren als Estats Units en busca de fortuna, a les primeres dècades del segle XX. A l'altra banda de l'Atlàntic els hi espera el treball dur i perilloses oportunitats. Joaquim Espinós ha novel·lat aquest fet històric, gairebé desconegut, en el qual hi van prendre part milers de valencians. El resultat va ser l'atorgament del Premi Ciutat de Sagunt de Narrativa.





NO FICCIÓ

.gif)



Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada