dimecres, 16 d’agost del 2017

Preparant novetats: "Vacances entre pedres" de Núria Ibáñez


"Vacances entre pedres" és el seté volum de la col·lecció de contes il·lustrats "El Montsià de Bàrbara i Jaume", un projecte de l'arqueòloga Núria Ibáñez per transmetre als xiquets i xiquetes la importància de valorar el patrimoni de la comarca. Cada llibre va dedicat a una localitat, i en aquest cas, els protagonistes visitaran el terme i la vila de Freginals, on es presentarà el pròxim dimecres 23 d'agost.

Bàrbara i Jaume ens apropen a les tradicions i els racons bonics dels pobles de la comarca del Montsià. Amb només deu anys, ens ensenyaran l’important que és cuidar dels tresors que té la nostra cultura (tradicions, paisatges, parlar propi…). El seu missatge per a tots vosaltres és que amb respecte tot dura més, amb amor res és impossible i amb amics tot és més divertit. 

En aquesta aventura els xiquets visiten un poble on encara es juga a antics jocs de carrer, es balla el ball del fanalet i el seu voltant està ple d’amagatalls. Descobreixen unes construccions fetes en pedres que es diuen barraques de pedra seca i comproven que no és tan fàcil construir-ne una tal com ells es pensaven. Finalment, entendran els motius que van fer que el paisatge canviés. 

Núria Ibáñez López (Sant Carles de la Ràpita, 1971). Als deu anys es va traslladar a Santa Bàrbara i allà va créixer com a persona. Actualment, viu a Tarragona, però no ha oblidat mai les seues arrels. Llicenciada en Geografia i Història per la URV, i arqueòloga de professió, treballa a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada