dijous, 17 d’agost del 2017

"Un poeta capaç de convertir en poema el detall més ínfim". Manel Alonso parla del poemari "Les hores ermes" de Vicent Torres

Què són les hores ermes? Per al crític Manel Alonso, són, a banda del títol del nou poemari de Vicent Torres Aguado, "els entremesos entre escena i escena", l'espera derivada de "la necessitat que tenim perquè ens passen coses, si potser intenses i excitants". Però, com reclama el llibre guanyador del Premi de Poesia Vila de Puçol, d'aquestes hores ermes "ens adonarem que som plens de presències i d’absències".

Així, Alonso li dedica una ressenya a "Les hores ermes" publicada al Diari Gran, en la qual defineix la nova obra de l'escriptor de Picassent com "un dietari" en el que el jo poètic "amb una mirada atenta i amb una poètica filla del realisme intimista, va col·leccionant les emocions, els sentiments, les reflexions que li provoquen o li suggerixen les escenes i els paisatges naturals i urbans, grans i minúsculs, com naturaleses mortes que troba en el seu anar i vindre quotidià".

Vicent Torres se’ns apareix en aquest llibre com un poeta capaç de convertir en poema el detall més ínfim, de captar atmosferes que duren potser uns instants i insuflar-los vida a través de la paraula. Un poeta que sota una aparent senzillesa estètica oculta una gran capacitat creativa, una bona formació i un entusiasme evident de lector de poesia.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada