dimecres, 20 de setembre del 2017

"Divers i corprenedor com la vida mateixa". El poemari "On la sang" vist per Anna Ruiz Mestres

Anna Ruiz Mestres ha publicat una nova crítica de "On la sang" als setmanaris El 3 de Vuit, El Vallenc i La Conca, en el que analitza el reeixit poemari de Ricard Garcia, premi Ciutat de Sagunt. La ressenya, després de definir el llibre com "divers i corprenedor com la vida mateixa", realitza un recorregut per les quatre parts en les que s'estructura l'obra, la qual tracta "un enfilall de temes (...) una mostra de les petites grandeses que marquen les nostres vides".

D'aquesta manera, hi destaca l'amor, la sexualitat, la passió i la força que predominen en l'obertura del llibre de Ricard Garcia, amb un protagonisme de la vida i la mort com a dicotomia. D'ací passa a un segon capítol on descriu la fragilitat humana. La tercer part fa present "un punt de vista existencialista el pas del temps, i les dificultats que et porta la vida"; ací la sang del títol fa la seua aparició, en paraules de Ruiz Mestres, que s'alterna amb símbols poètics: llum, terra, sal, foc... Tot per acabar amb la mort i el record.

Tenim doncs, a les mans, una obra que no fa concessions, vital, dura, punyent, apassionada, que recorrerà les venes del lector, reflexionant però sobre la vida on la sang flueix i amarant de reflexió filosòfica i força poètica aquest bell poemari de Ricard Garcia.

Podeu llegir la ressenya en el blog d'Anna Ruiz Mestres, tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada