divendres, 29 de setembre del 2017

Preparant novetats: "Encara que menut, sóc important" de Juan Hernaz i Fátima Fernández


“En una nit estelada si miro al cel em sento menut, com si fóra un gra d’arena comparat amb un planeta…”

En aquest món gran, hi ha vegades en què ens podem arribar a sentir molt menuts. La Lluna és menuda comparada amb la Terra, la Terra amb el Sol, el Sol amb altres estrelles. Però, realment, com som… grans o menuts?

"Encara que menut, sóc important", de Juan Hernaz i Fátima Fernández, obra guanyadora del IV Premi internacional d’Àlbum infantil il·lustrat Ciutat de Benicarló, explora un microunivers emocional i ens recorda que algunes coses, per menudes que semblen, són capaces de canviar una realitat, la realitat del lector, la realitat de tots nosaltres. També el podeu trobar en castellà amb el títol "Por pequeño que parezca". 

Juan Hernaz (Gijón, 1975) Il·lustrador i dissenyador gràfic, col·labora amb clients nacionals i internacionals creant imatges per a l’àmbit editorial, publicitari i teatral (escenografia). La seua tasca, caracteritzada per l’aplicació reflexiva, metaliterària i transversal de la il·lustració en diferents disciplines, ha estat reconeguda amb diversos premis dins i fora del país, dels quals destaquen els vuit premis en el Certamen d’Art Jove de Castella i Lleó, tres Premis Oh! de les Arts Escèniques, el III Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló o el prestigiós Golden Stevie Award (IBA 2014, EUA) a la millor memòria anual corporativa europea, entre d’altres. És director de l’aula d’extensió sobre il·lustració de la Universidad de Oviedo.

Fátima Fernández (Puerto de Vega, 1972) Llicenciada en Belles Arts per la Universidad de Castilla-La Mancha, és professora d’Educació Secundària i Batxillerat. Ha escrit més de dotze llibres. La seua obra ha estat traduïda a deu idiomes. Ha participat en més d’una trentena d’antologies i ha rebut nombrosos premis i reconeixements nacionals i internacionals, entre els quals destaquen: la Menció d’Honor en el V Premi Internacional Compostel·la per a Àlbums Il·lustrats, III Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló i IX Premi Contes per a la Igualtat. La seua obra Nora, la niña de sal ha estat adaptada al teatre, ha rebut el Premi Oh! al millor espectacle infantil i ha estat nominada als Premis MAX en la categoria de millor espectacle revelació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada