dijous, 10 de desembre del 2020

Quan ens vam descobrir fràgils. Antoni Picazo i Carmen Signes rememoren les emocions del confinament en "Manual de supervivència"

L'Auditori del Mercat de Cullera acull, aquest 11 de desembre, la presentació de "Manual de supervivència", el nou llibre conjunt del professor Antoni Picazo i l'artista Carmen Signes. Es tracta d'un dietari en el que els autors, mitjançant la paraula i la il·lustració, evoquen els sentiments, individuals i col·lectius, que van trasbalsar la societat.

Tal com obre el pròleg del jurista Joaquim Bosch, "sempre recordarem uns dies en els quals el temps es va aturar". El nou llibre "Manual de supervivència" és la memòria d'aquelles setmanes de la passada primavera, confinats i confinades, pendents de la incertesa i la por d'un món que canviava de sobte. Publicat per Onada Edicions, es presenta el pròxim divendres a les 19.30 hores, a l'Auditori del Mercat de Cullera.

A "Manual de supervivència" trobem el dietari que el seu autor, el professor Antoni Picazo, va encetar per deixar constància, al llarg de cinquanta dies, d'allò que sent i que percep, el retrat interior i la descripció del seu voltant. Els seus escrits, curts i punyents, parlen dels temors i els dubtes enfront d'una situació desconeguda, de com som més fràgils dels que en pensàvem, però també de les xicotetes alegries, de les persones que es van posar en la primera línia i d'una sensació que, malgrat les circumstàncies, "tot anirà bé".

El mig centenar de textos d'Antoni Picazo tenen una contrapartida visual. A cada entrada, la pintora Carmen Signes complementa les emocions amb altres cinquanta il·lustracions, obres d'art en aquarel·les de reduït format. Signes, amb les formes, les textures i els colors, també realitza el seu propi dietari en aquest "Manual", suggerent i estimulant, en la que el públic lector pot identificar-s'hi. Així, el llibre esdevé una sentida i original crònica d'aquell "record inesborrable que hem allotjat fermament en la memòria", en paraules de Bosch.

Amb una vocació universal, "Manual de supervivència" s'arrela a la ciutat de Cullera. La localitat de la Ribera Baixa, que hi apareix estilitzada en la il·lustració de la coberta, és l'espai natal i vital dels coautors. Antoni Picazo (1960), activista cultural i catedràtic de Llengua i Literatura a l'IES Joan Fuster de Sueca, ha desempenyat una reconeguda trajectòria en la docència; les seues notables aportacions al camp de l'educació en valors impregnen els posts del llibre. Per la seua banda, Carmen Signes (1955) compta amb una extensa i reconeguda trajectòria artística multidisciplinar i, especialment, en la il·lustració i l'art infantil, dels quals n'és una apassionada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada