En l'article, Pinyana comenta que "La cuina de la gent de la mar" parteix de "la tradició marinera i la dualitat terra i mar (...) que es completa amb una sèrie de reflexions i imatges sobre la pesquera: des de terra, des de la barca, lluny de casa, el protagonisme del ranxer, els plats tradicionals, incloses les postres, i els costums de la gent marinera, els seus fets i les seues dites". Aquesta seria una vessant del llibre. L'altra són la trentena de plats, mostra de la riquesa dels ranxos a la barca, que confecciona Roda: "anxoves en sal, polp en allioli, suquet de peix, allipebre de rap i llagostins, arròs amb galeres, fideuada, pa amb vi i sucre, coca d’ametles…", enumera el text.
L’editorial benicarlanda Onada Edicions, posseïdora d’un catàleg realment remarcable, va publicar el llibre de Juanjo Roda amb uns estàndards d’exquisidesa molt adients amb el suculent contingut, amb unes fotografies extraordinàries.
Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada