divendres, 16 de setembre del 2022

"Joan Fuster en pijama". La mirada de Manel Alonso al llibre "A casa Joan Fuster" de Salvador Vendrell

L'escriptor i crític literari Manel Alonso ha publicat al digital Diari Gran la ressenya "Joan Fuster en pijama", dedicada al nou llibre de Salvador Vendrell, "A casa Joan Fuster. Les tertúlies de Sueca". Aquesta publicació, editada en el centenari del naixement de l'intel·lectual de Sueca, són les memòries personals de Vendrell en la seua relació d'amistat i la participació a les mítiques trobades a ca Fuster. Reproduïm un extracte.

L’escriptor nascut a Fortaleny (Ribera Baixa) l’any 1958 Salvador Vendrell, a l’editorial benicarlanda Onada edicions, ha editat un llibre que combat eixa temptació de mitificar l’il·lustre suecà, A casa Joan Fuster. Les tertúlies de Sueca. 

Vendrell ha escrit un llibre amé, divertit, ple d’anècdotes, de personatges, i ho ha escrit amb un llenguatge planer, directe que no defuig en cap moment el col·loquialisme. Un assaig que partix de la seua pròpia relació amb el protagonista. Salvador Vendrell formava part d’un grup de joves residents a Sueca que visiten regularment a Joan Fuster. Són els anys en que la dictadura franquista és a punt de caure, comença la transició democràtica i el procés que portarà a l’aprovació de l’estatut d’autonomia i posteriorment l’aprovació de la llei d’ús i ensenyament del valencià. Aleshores la casa de Fuster era un lloc de pelegrinatge per a intel·lectuals i polítics no tan sols del País Valencià sinó de tots els PPCC. Salvador Vendrell sovint en segona fila assistix a encontres i participa en converses en un temps en el que l’opinió de Fuster era almenys escoltada i valorada, encara que per alguns amb una certa incomoditat.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada