dijous, 5 de gener del 2012

Miquel Lòpez Crespí i Raimond Aguiló guanyen els XI Premis Literaris Vila d'Almassora

Aquesta setmana s'han conegut els noms dels guanyadors del Vila d'Almassora, els premis literaris atorgats a aquesta població de la Plana Alta. En aquesta onzena edició, Miquel Lòpez Crespí ha guanyat la narrativa, mentre que la poesia ha anat per a Raimond Aguiló. Per la seua banda, l'apartat d'investigació ha quedat desert.

D'entre les deu propostes al Vila d'Almassora de Novel·la, el jurat s'ha decantat per l'obra “Les vertaderes memòries de Salvador Orlan”, de Miquel López Crespí (Sa Pobla, 1946). Lòpez Crespí és un dels autors més prolífics i premiats de les lletres catalanes: una seixantena de publicacions i una cinquantena de guardons al seu haver, en quasi 40 anys de trajectòria literària.

També el guanyador de l'Antoni Matutano de Poesia és d'enfora del País Valencià, concretament de Falset, al Priorat. Raimond Aguiló (1950) es va imposar amb "Kalendas d'hivern" sobre els altres catorze poemaris arribats a Almassora. Tot i que el seu primer llibre publicat data de 1971, ha estat els dos darrers anys quan la poesia d'Aguiló s'ha vist reconeguda: ha tancat el 2011 amb dos llibres, dues col·laboracions i el 9 d'Octubre de Sant Vicent del Raspeig.

Finalment, quant al Premi d'Investigació local i comarcal, el jurat no ha considerat l'única proposta presentada i ha decidit declarar-lo desert. Amb tot, aquesta XI edició ha arreplegat un total de vint-i-sis originals, tres més que en l'anterior edició del 2009, indicador de la consolidació d'aquestos guardons, que hi tornaran d'ací dos anys.

Onada ha publicat els dos darrers Vila d'Almassora

El certamen almassorí i l'editorial Onada han treballat conjuntment en les dues últimes convocatòries, en les quals s'han publicat els guanyadors de cadascuna de les tres modalitats, tret d'aquelles declarades desertes. D'aquesta manera, les novel·les "La senda llarga", de Josep Usó, i "Set narracions curtes per a una setmana llarga", de Joan Andrés Sorribes, el poemari "Si em parles del desig", de Manel Alonso, i l'assaig "Agroecologia per a un paisatge en extinció", de Francesca Pérez, han arribat a les prestatgeries arran de guanyar els Vila d'Almassora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada