Apunta't al Club Lector

dimarts, 17 de març de 2015

L'alumnat de l'IES Cristòfor Despuig recomana "La sang de la terra"

Els títols de la col·lecció Maremàgnum, destinades al públic juvenil, estan concebudes per fer-se servir com a lectures prescriptives del professorat cap els alumnes amb dues característiques fonamentals: ser històries amenes, que enganxen, i aportar una sèrie de valors i coneixements del territori. I una de les millors maneres de copsar si es compleixen aquests punts és animant-hi els joves lectors i lectores a que expressen la seua visió de l'obra i de la lectura amb una crítica sincera.

Aquest ha estat l'exercici que han dut a terme l'alumnat de 2n d'ESO de l'institut tortosí Cristòfor Despuig amb "La sang de la terra". Jordi Sierra i Fabra, referència de la literatura juvenil catalana, va prendre com a escenari un conflicte ben present en les Terres de l'Ebre: els efectes de l'acció humana sobre la natura amb el fracking, una polèmica tècnica per extraure hidrocarburs, en concret. A partir d'ací, dos joves i un periodista es veuran immersos en una sèrie d'intrigants experiències per resoldre un misteriós assassinat.

El blog Recomana'm un llibre, de l'IES Despuig, ha publicat fins a tresopinions de l'alumnat respecte l'obra de Sierra i Fabra. Els joves crítics destaquen com s'ha basat en uns fets pròxims a la realitat que els envolta, tant en el temps com en l'espai. Quant l'estil, apunten que és breu i fàcil de llegir, amb parts d'intriga que enganxen a la lectura, i també moments emotius. 

Podeu llegir-les senceres tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada