dimarts, 7 de maig del 2019

El diari Levante-EMV es fa ressò de la presentació de "Ximo Puig, la mirada morellana"


A l'endemà de l'exitosa presentació de la biografia "Ximo Puig, la mirada morellana" en la Fira del Llibre de València, el diari Levante-EMV en publica la crònica, que signa la periodista Victoria Salinas. Com recull el títol, hi destaca el contrast ideològic entre el biografiat, socialista, i el biògraf, l'expolític i fundador del PP Manuel Milián Mestre.

Però, com arrepleguen les paraules de Milián, "l'amistat i Morella" uneixen els dos personatges i l'ha animat a fer un retrat del president de la Generalitat Valenciana, "una espècie de diàleg entre ambdòs en el que s'intercalen els seus diferents punts de vista - «que no sempre coincideixen»- i amb el transfons de la convulsa història del territori valencià en la qual, casualment, «sempre han estat els de Morella els qui han vingut a resoldre els problemes en moments límits»", recull l'article de Salinas parafrasejant Milián. D'aquesta manera, el comunicador i tertulià posa Ximo Puig en la línia de Vinatea i dels terços de Morella que van combatre les Germanies. 

Crític amb els casos de corrupció que han esquitxat el seu antic partit, Milián apunta que "a partir d'aquí ha estat mèrit de Ximo primer reforçar la identitat valenciana, i amb la seua suavitat de formes i diàleg fa el miracle no només de renovar la Generalitat sinó d'harmonitzar a la política d'esquerres des de la fórmula de la moderació d'una forma que és un exemple actualment per a la política estatal".

Podeu llegir la crònica sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada