Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres
més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el
passat mes d'abril.
FICCIÓ
1. Papa, no vull que et tanquin a la presó. Una de les novetats destacades d'aquesta primavera és l'obra de debut de Robert García Pano; es tracta d'un llibre ben cuidat, en el que la poesia visual, combinació de textos i de fotografies, parlen de sentiments i especialment de l'amor, amb la influència dels fets de l'1 d'Octubre. Amb tot s'edifica una obra singular que no deixa ningú indiferent i que s'estrenarà a principis de maig a Alcanar.
2. Berenar sota les moreres. Ja és habitual que arribat Sant Jordi, l'escriptora Maria Lluïsa Amorós presenta una nova novel·la, i com també és ja habitual, aquesta siga un dels éxits de la Diada literària, especialment a Reus, la seua ciutat natal. Enguany, Amorós ens porta les vivències de quatre amigues, les quals, arribades a la seixantena, reflexionen sobre la seua vida, sobre el que volien ser quan eren joves i en el que els resta per viure. És una narrativa de personatges profunds, que atrapa el lector des del primer capítol.
3. Quimera. En Yubley és un jove que es troba de sobte en una ciutat desconeguda. No s'ha refet del primer impacte quan algú l'acusa de lladre i emprèn una fugida, en la qual l'ajudarà una misteriosa xica de cabells de foc. És el punt de partida de la nova novel·la juvenil de Margarida Aritzeta, un dels grans noms propis de la literatura catalana contemporània. En aquest llibre l'autora de Valls s'endinsa en el terreny de la ciència-ficció i de l'aventura.
4. Filferrada, la platja de les cigonyes negres. La novel·la guanyadora del darrer Premi Vila d'Almassora ens porta cap la Barcelona dels darrers mesos de la Guerra Civil. Allà s'hi refugien un grup de valencians, els quals han d'emprendre una nova fugida, cap el nord, cap l'exili, evitant les bombes franquistes. D'aquesta manera, Rosa Miró ha literaturitzat l'episodi de La Retirada, el dramàtic camí de milers de persones cap la frontera francesa en un llibre intens i colpidor.
5. Sí, podem? Fa uns anys Marc Pallarès guanyava el Premi Ciutat de Palma amb una novel·la que recordava l'esclat del 15-M i de les Primaveres: personatges implicats que volien canviar el món, però que eren incapaços de canviar les seues pròpies vides. La proposta va comptar també amb el favor del públic i, a més a més, va ser lectura prescriptiva a les aules, de manera que la segona edició, publicada fa any i mig, ja es va enquadrar en la col·lecció Maremàgnum.
NO FICCIÓ









Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada