Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres
més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el
passat mes de novembre.
FICCIÓ
1. Un dia en la vida d'Ishak Butmic. Ja no comptem entre nosaltres de la figura de Jordi Tiñena, però ens ha llegat una valuosa bibliografia que compren històries humanes tan colpidores com aquesta. Ambientada en el setge de Sarajevo, narra la relació que s'estableix entre un grup de persones corrents que es refugien del punt de mira dels franctiradors. Un llibre que cal llegir, publicat durant la guerra de Iugoslàvia i recuperat per la col·lecció Maremàgnum.
2. Que s'acabin les vacances, si us plau! Les lectures prescriptives per a l'aula de la col·lecció Maremàgnum són tot un clàssic en els llistat dels més llegits, gràcies a un bon nombre d'alumnat que hi treballa amb aquests textos divertits, amens i amb valors. Entre els més reeixits hi ha aquest relat de Noemi Bagés que parteix d'una situació suggeridora: com el que havia de ser el millor estiu de la vida es converteix en un immens avorriment.
3. La Germandat. Complot contra les dones. El periodista David Miró debuta en el gènere narratiu amb una novel·la al voltant d'un tema que està de contínua actualitat: el feminisme, la reivindicació de la dona en els llocs de rellevància i l'oposició masclista. L'autor de Borriana posa en aquest thriller una nova història del moviment feminista a partir de les accions en l'ombra d'un poderós grup d'homes que eviten a qualsevol preu la igualtat de gènere.
4. Me encanta mi papá. L'última novetat de la col·lecció Imagina és un àlbum infantil il·lustrat que dona la volta els estereotips vinculats als models de paternitat. Amb un to divertit i entranyable, conta com un xiquet descriu un pare que pot amb tot: el duu al col·legi, juguen junts, fan la compra, llegeixen i fins i tot canta òpera mentre fan la bugada. El text el signa l'escriptora Raquel Díez, autora de "El príncipe Serafín" i els dibuixos són de la il·lustradora Sylvia Vivanco.
5. El príncipe Serafín.
Precisament Raquel Díez repeteix, ara acompanyada de la reconeguda il·lustradora Mónica Carretero. Ens porten un àlbum infantil tan divertit com transgressor. Serafín viu en el seu castell i només desitja trobar una parell per casar-se. Se cita amb una granota, una vampira, un bruixot, un sirenot... però res acaba bé, fins que una pirata li recomana que faça allò que vullga fer realment i no per obligació.
NO FICCIÓ





NO FICCIÓ





Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada