dilluns, 17 d’octubre del 2011

El magma en la memòria

El crític Carles Lluch dedica la seua darrera ressenya a la novel·la de Manel Garcia Grau i Vicent Pallarés. Publicat al passat mes d'abril, "El magma silenciós" és un llibre adreçat, en principi al públic juvenil, però obert a totes les edats.

Com exposa Lluch, ens parla de les aventures de dos joves quan descobreixen unes restes humanes mentre protesten contra unes obres: just la memòria històrica i les agressions urbanístiques són els dos puntals de l'obra, tal i com la va concebre Garcia Grau abans de faltar.

A la ressenya, publicada a La Veu de Benicarló i al bloc de Carles Lluch, Els exilis, també podem conèixer la història que s'amaga darrere d'aquest projecte literari, tota una demostració d'amistat i compromís per part de Pallarés, qui va continuar "El magma silenciós" a partir de les anotacions i documentació que abans va arreplegar el reconegut poeta benicarlando.

Pallarés té l'habilitat de construir una novel·la juvenil a partir de temes molt greus, sense caure en un to de buida transcendència. Ho fa amanint la investigació dels joves protagonistes amb anècdotes i converses de llur mútua relació que ajuden que els presumiblement joves lectors puguen pair bé una novel·la que en el fons planteja unes reflexions ètiques profundes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada