dimecres, 1 de febrer del 2012

El més consultat a Onadaedicions.com durant gener

Acabat ja el mes de gener, fem una vista enrere al que més s'ha consultat a la web d'Onadaedicions.com en aquestos primers 31 dies d'enguany.

FICCIÓ

1. Vitis vinifera cataloniae. Els contes eno-eròtics de Vicent Palatsí comencen el 2012 al capdavant de la llistat de les obres de ficció. Des de les seues primeres presentacions, allà per la tardor, el llibre ha esdevingut un dels títols més demanats quant a novetats en literatura valenciana. Presentacions que no acaben: el divendres, despús-demà, Palatsí parlarà del "Vitis vinifera cataloniae" a l'edifici Octubre de València.

2. Set narracions curtes per a una setmana llarga. El segon lloc també és per a un llibre de contes curts. Tot i que ja es compleixen dos anys des que es publicara aquesta obra de Joan Andrés Sorribes, continua vigent i desperant l'interés dels lectors. Premiat amb el Vila d'Almassora.

3. La nana de Sara. La primera obra dirigida al públic infantil va ser també la primera que es va presentar en aquest 2012, res més encetar-se l'any a Tortosa. Un conte de bressol il·lustrat creat per Josep Maria Franquet, amb els dibuixos de Jordi Alfonso, amb el qual els més menuts fan volar la imaginació.

4. Diàlegs de Dalt i de Baix. No és freqüent que un text dramàtic estiga en les posicions punteres d'aquesta mena d'escalafons, però l'obra d'Orland Verdú demostra que el teatre és un gènere per interpretar i per llegir. El de Petrer proposa quatre situacions en les quals els protagonistes tracten dels grans temes: l'amor, la guerra, la felicitat i el destí. És el darrer guanyador del Ciutat de Sagunt - Pepe Alba de Teatre.

5. Contes d'estiu. De nou, un altre llibre de narrativa curta, i en aquest cas, una obra que ha demostrat saber envellir. Publicada al 2004 i amb el Premi Alambor com aval, va ser el primer volum de la col·lecció Narratives i la primera col·laboració de Joan-Baptista Campos i Onada, que es va repetir l'any passat amb "El regal en la mirada".

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Arribar i moldre. El receptari dut a terme per la Fundació Alícia i nombrosos cuiners i pastissers s'ha convertit en un dels llibres del moment des de la seua publicació, fa dues setmanes. Recén mostrat en públic a les instal·lacions de la Fundació, l'obra és una ferma aposta per revitalitzar i promocionar un producte ben nostrat, la garrofa, tractat injustament com a succedani.

2. La vida tortosina. Volum I. Un altre éxit. El complet treball de Quimo Panisello al voltant de les entitats, comerços i personatges de la Tortosa quotidiana del segle XX ha estat un dels regals més sol·licitats les passades festes nadalenques. Amb aquesta gran acollida es rebrà el segon volum de "La vida tortosina", previst per a l'entrada de la primavera.

3. Els annals del monestir i convent de Benifassà, por Joaquín Chavalera. L'altra novetat que ens deixa aquest mes de gener completa als anteriors annals, els de Joan Miquel Gisbert i publicats al 2010. Chavalera, abat i arxiver de Benifassà a inicis del XIX, relata els fets del monestir durant quasi tres segles. Aquesta edició presenta la transcripció de l'original, enriquit amb textos introductoris i de contextualització i fotografies antigues i actuals d'un dels recintes més històrics de les nostres comarques.

4. Ara, Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló. Vicent Andrés Estellés, burjassotí universal, és l'Escriptor de l'Any 2012, segons la iniciativa presa des de les institucions culturals valencianes. I aquesta obra, tot i el seu títol local, és un dels estudis més originals per apropar-se a la vida i l'obra de l'autor del "Llibre de meravelles". Francesc Delcastillo, Carme Alonso, Pepa Àlvarez i Òscar Coll, junt al treball de Ximo Caffarena en el cançoner han dut a terme aquest material dirigit especialment a treballar-lo a les aules.

5. Piedra sobre piedra. Las casetas de la Iglesuela del Cid. Tanca la llista de no-ficció aquest estudi sobre l'arquitectura de la pedra seca a la localitat de l'Anglesola, una acollidora vila del Maestrazgo aragonés de la qual n'és un gran coneixedor Carlos Julián Rochela, autor de l'obra. Les "casetas", construccions agràries que donen forma al paisatge, són les protagonistes d'un llibre que entremescla tècnica, història i tradició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada