dimecres, 1 de febrer del 2012

Raimond Aguiló, el poeta que apareix cada vint anys

Una de les novetats que ens arribarà aquesta primavera és el poemari "Kalenda d'hivern", amb el qual l'autor de Falset va guanyar l'Antoni Matutano d'Almassora fa unes setmanes. Un guardó que se suma a un bon grapat que ha assolit aquest poeta, qui estarà aquesta nit al programa "Tens un racó dalt del món", presentat per Jesús Tibau a Canal 21 de les Terres de l'Ebre. Serà a les 21.30 hores, amb posteriors redifusions.

En el programa podrem conèixer de primera mà la visió literària de Raimond Aguiló (Falset, 1950), qui ha tornat -i per la porta gran- després de dues dècades de silenci a les prestatgeries. Per a ls seua primera obra ens hem de remuntar a 1971, quan publica "Petits poemes". 16 anys després hi vindria la segona, "Cruïlla de poemes", el primer dels tres llibres editats en el període 1987-1989. Poemaris guardonats amb reconeixements com el Vila de Mont-roig o el Ventura Gassol de la Selva del Camp, aquest darrer per "Memòria urgent", poemari que no s'editaria fins el 2010, 22 anys després.

Aquest retorn obri les portes d'una nova etapa de la literatura d'Aguiló, amb un intens 2011: hi publica dos poemaris, "La roca roja" i "Les cartes marcades", i hi apareix a l'antologia "Poesia a la frontera". Unes creacions que compten amb el vist-i-plau de la crítica. Hi aconsegueix el Marià Manent de Premià de Dalt, els Jocs Florals de Camp d'en Grassot i el 9 d'Octubre de Sant Vicent de Raspeig, entre d'altres. Una llista que es tanca, per ara, amb el Vila d'Almassora.

Imatge: http://jmtibau.blogspot.com/2012/01/raimond-aguilo-tens-un-raco-dalt-del.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada