dilluns, 1 d’octubre del 2012

Enric Balaguer ressenya "Diàlegs de Dalt i de Baix"

L'assatgista i professor de filologia catalana a la Universitat d'Alacant ha ressenyat la dramatúrgia del petrerí Orland Verdú en l'article "Joves creadors", publicat al seu bloc A tall d'invocació i al Diari Información. En ell, Enric Balaguer fa menció dels quatre grans temes que es donen a "Diàlegs de Dalt i de Baix": la guerra, l'amor, la felicitat i el destí. 

I els resol bé, tot i que de forma desigual. Al meu parer, el primer és el text més redó i la resta tenen menys força, però són peces ben estimables, amb diàlegs fluids i prodigant una dialèctica fèrtil. En l’obra de Verdú hi ha ambició i hi ha sagacitat. 

El de Castell de Guadalest també afig que Verdú és "un escriptor insòlitament madur", i l'inclou en un seguit d'autors i autores als quals ha tingut com a alumnes, un aspecte que contraposa a, segons Balaguer, la manca d'estímul creatiu a les facultats de lletres: "Pel que fa a la literatura, s’ha entés fins ara que es tracta de saber història de la literatura, i més enllà d’un esperit transversal que podem trobar en algunes disciplines (comentaris de textos, literatures comparades...) la creativitat s’ha situat fora de les aules."

 Podeu llegir els articles sencers d'Enric Balaguer bé al seu bloc "A tall d'invocació" o bé a Información.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada