dimarts, 23 d’octubre del 2012

Onada Edicions porta Joaquim Maria Puyal per parlar d’esport i comunicació aquest dimecres a Benicarló

L’editorial Onada ha organitzat, des d’octubre fins el proper abril, el cicle de conferències i presentacions “El llibre, un plaer”, que un dimecres al mes, portarà a Benicarló a reconeguts escriptors. El periodista de Catalunya Ràdio és el primer d’una llista de personalitats culturals que tancarà Jaume Cabré a la primavera de l’any vinent. 

El mestre del periodisme esportiu vindrà a Benicarló el proper 24 d’octubre, a les 19 hores, al Saló d’Actes de l’IES Joan Coromines. A partir del seu llibre, Aicnàlubma. Reflexions sobre la societat i els mitjans, parlarà sobre les relacions entre la comunicació i l’esport. Tot seguit, es deixarà pas a un debat sobre l’actualitat esportiva. 

Joaquim Maria Puyal (Barcelona, 1949) és un dels periodistes més prestigiosos i guardonats. Ha reeixit en ràdio i televisió, on ha deixat un estil pioner i reconegut (com el ja clàssic “Urruti t’estimo”) a l’hora de les retransmissions esportives, i que l’han valgut diversos Premis Ondas i la Creu de Sant Jordi. Com a lingüista, és filòleg, doctor i membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha fet carrera en nombrosos mitjans de comunicació: Ràdio Barcelona, TVE, TV3 i Catalunya Ràdio, amb més de dos mil partits de futbol retransmesos en 45 anys darrere dels micròfons. Aicnàlubma és el seu primer llibre. 

La cita de Puyal és la primera del cicle de presentacions literàries i conferències que, un cop al mes, durà a Benicarló a diversos autors i autores literàries, organitzat per Onada Edicions i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benicarló i Caixa Benicarló. Amb aquesta iniciativa es pretén oferir espais de reflexió i debat al voltant de les propostes presentades. 

El mes de novembre es presentarà Viatge al país de Tombatossals, l’adaptació lliure i il·lustrada del clàssic conte castellonenc de Josep Pascual Tirado, a càrrec de Vicent Pitarch i de Joan Montañés, més conegut com Xipell. Posteriorment, entre d’altres, s’han programat trobades amb Un pont sobre el meridià, del col·lectiu El Pont d’escriptors de les comarques castellonenques o Els contes de la mitjanit, amb Marc Artigau, col·laborador del programa de Catalunya Ràdio “El club de la mitjanit”. Finalment, el cicle es tancarà al mes d’abril amb la participació d’un dels grans de les lletres catalanes, en Jaume Cabré, que parlarà de l’ofici de l’escriptor a partir del seu imprescindible Jo confesso. Un acte, a més a més, que servirà com a presentació de l’Espai Onada, un indret destinat a la dinamització cultural a Benicarló i les nostres comarques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada