dilluns, 22 d’octubre del 2012

Ivan Carbonell, Josep Ribera i Joan Manuel Matoses, guanyadors dels Premis Ciutat de Sagunt 2012

La Casa de Cultura Capellà Pallarés va ser l'escenari per al lliurament dels XV Premis Literaris Ciutat de Sagunt, que en l'edició d'enguany han recaigut en Ivan Carbonell (narrativa), Josep Ribera (poesia) i Josep Manuel Matoses (teatre). L'acte, que va comptar amb la participació de les institucions de la ciutat, com ara la regidora Davinia Bono, va estar amenitzat per la companyia de teatre Camí de Nora.


Ivan Carbonell i Iglesias (València, 1979) ha guanyat el XIV Premi de Narrativa amb la novel·la "La promesa del gal·lés". És el tercer guardó gran d'aquest professor, que ja compta amb el Ciutat de Torrent 2009 i l'Enric Valor de Narrativa Juvenil 2010. Ara, amb el Ciutat de Sagunt, es consolida com un nou nom a tindre en compte a les lletres valencianes.


El XV Premi Jaume Bru i Vidal de Poesia s'ha quedat a la comarca del Camp de Morvedre, concretament a Faura, vila natal de Josep Ribera i Condomina (1966), qui s'ha imposat amb el poemari "Voràgine". Aquest Doctor en Filologia Catalana i llicenciat en Filologia Anglesa i Filologia Catalana ha obtingut diversos reconeixements pels seus estudis lingüístics, com el Pompeu Fabra de Gramàtica 2009. Pel que fa a la vessant poètica, Ribera ha publicat diversos llibres i ha estat traductor al valencià d'obres d'Oscar Wilde.


Finalment, amb "Àfrica", Joan Manuel Matoses Morant (Gandia, 1975) suma el seu nom al palmarés del Premi Pepe Alba de Teatre, en la seua novena edició. És el primer reconeixement d'importància que rep aquest autor saforenc, qui és llicenciat en Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual, i exerceix de docent. Ha col·laborat en diverses revistes i en companyies teatrals.


Imatges d'AVIVA Sagunt (@GPV_Sagunt)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada