
L'escriptor madrileny de seguida ens posa en situació. Kerala és un estat ben diferent a la resta de la Unió. Ha estat des de segles una terra oberta a exploradors (Ibn Battuta, Vasco de Gama) i a les influències exteriors. Cruïlla de cultures i religions, avui en dia és un indret amb una alta alfabetització i una esperança de vida semblant a l'europea. És l'avantguarda del progrés sense oblidar les seues arrels.

I el periodista observa i participa: persegueix un tigre per la selva i presència l'impressionant festivitat del Pooram d'Arattupuzha, una imatge de la qual il·lustra la coberta de "Mango con pimienta". La multicultural i portuària ciutat de Kochi, centre del comerç d'espècies al llarg d'anys i anys, o els paratges i aldees que envolten Thiruvananthapuram, la capital de l'estat, en són d'altres de les destinacions que ens proposa el periodista. Tot amanit amb les continues referències polítiques, històriques, socials i etnològiques que reparteix l'autor per la narració, i que, sens dubte, ens conviden a desplaçar-nos a 10.000 quilòmetres a traves de les pàgines del llibre. Tal com apunta Pablo Strubell al digital Leer y Viajar, "lejos de resultar una
recopilación de textos inconexos, el hilo conductor del viaje, su propia
ruta, el autor teje un relato ameno e interesante en busca de aquellos lugares
que explican la historia, la cultura y las religiones que conviven en
esta región".
Per a saber una mica més de les experiències de Martínez Bermejo a Kerala, podeu escoltar l'entrevista que li van fer al programa radiofònic SER Aventureros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada