divendres, 4 de setembre del 2015

#llegirestellés: que el Twitter s'inunde de versos estellesians

 

El 4 de setembre de 1924 naixia a Burjassot Vicent Andrés Estellés, el fill del forner, que feia versos, i que amb el temps seria el gran renovador de la poesia contemporània valenciana, i considerat el més destacat des d'Ausiàs March. Estellés, qui marxà de vacances a l'any 1993, ens deixà una prolífica obra, sobretot, arrelada a la terra, la país, a la gent, al seu patiment i a la seua alegria.

Estellés és, sens dubte, el poeta valencià més conegut, més llegit, més cantat. Els seus versos continuen ben vius, encara més des que fa sis anys es va establir la Festa Estellés, un esdeveniment modest, local, de celebrar-lo. La iniciativa va ser un èxit, i el mapa es va omplir de punts on hi podíem trobar, sempre a partir del 4 de setembre, una Festa Estellés.

Per a enguany s'hi ha sumat una nova campanya, #llegirestellés. Amb aquesta etiqueta es pretén omplir Twitter de versos estellesians, especialment els gravats en vídeos breus, que contribuisquen a difondre-ho per tot arreu. S'ha establert un termini fins el 20 de novembre, el Dia del Llibre en Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada