dilluns, 21 de setembre del 2015

La biografia de Carles Santos es va presentar a Benicarló

L'Auditori Pedro Mercader de Benicarló va acollir, aquest dissabte, la presentació del llibre "Carles Santos i Ventura", l'assaig biogràfic que l'escriptora i periodista Alícia Coscollano ha confeccionat del reconegut compositor vinarossenc. L'acte es va obrir amb una interpretació de Schubert a quatre mans, les del propi Santos acompanyat de la pianista Inés Borràs. Un inici que va captivar a la vuitantena d'assistents que s'hi van aplegar amb la intensitat que Santos imprimeix al piano.


Tot seguit va ser el moment dels parlaments. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, va conduir l'esdeveniment i va intervindre per destacar alguns fragments de l'obra, com els que exposen el compromís polític del músic durant el franquisme. A continuació, Miquel Àngel Pradilla, representant d'Onada, va fer pales del paper de l'editorial i en concret de la col·lecció Gent Nostra com una via per reivindicar aquest territori de cruïlla a partir de les seues personalitats. Val a dir que "Carles Santos i Ventura" és una doble estrena: la de la vessant valenciana de la col·lecció en la nova Sèrie Maior.


La intervenció més personal va ser la de Manuel Milián. El periodista i polític morellà és amic personal de Carles Santos des de la seua infantesa al seminari de Tortosa i pels carrers de Vinaròs. Amb una munió d'anècdotes i vivències, Milián va repassar el recorregut vital del compositor, remarcant la seua forta vinculació a la terra.


Per acabar, els protagonistes. Alícia Coscollano, declarada "militant de Santos", va exposar el procés com s'ha dut a terme l'obra i els objectius que volia assolir a l'hora de traslladar la figura del compositor als lectors. El mateix Santos, al remant, cloïa amb unes paraules sobre el que significa la música i la influència de grans músics.

Podeu llegir una crònica de l'acte a La Calamanda, tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada