dijous, 10 de setembre del 2015

"Rere d’un mot es troben totes les coses i realitats que el defineixen". Aina Garcia Carbó, entrevista per Josep San Abdón

El crític literari Josep San Abdón ha entrevistat Aina Garcia Carbó, jove poetessa castellonenca que enguany ha publicat el seu primer llibre, el poemari "Rere la paraula", un recorregut vital marcat per la pèrdua del pare, el reconegut escriptor Manel Garcia Grau, però que també abasta les inquietuds personals i culturals de l'autora.

L'acte d'escriure com a alliberament obre la conversa, una necessitat que Aina Garcia té des de la infantesa, "quan sento que escrivint dic allò que necessito escoltar, i em sento millor després de fer-ho", exposa. A continuació fa cinc cèntims del per què del títol: "pense que rere d’un mot es troben totes les coses i realitats que el defineixen. Crec que rere la simplesa de les paraules hi ha un món que les fa ser, i que, amb tot, les mateixes paraules tenen moltes lectures diferents".

Pel que fa a l'obra, crític i autora apleguen a la conclusió que "Rere la paraula" és un llibre que des de la tristesa alcança la joia de viure, un reflexe de les vivències personals de la poetessa i de la seua lluita per no defallir davant la foscor.

La força per voler viure es veu cada cop més exterioritzada als poemes a mesura que avança el llibre, és a dir, a mesura que vaig creixent en la vida. L’última part del llibre té una lectura més enèrgica, que lluita aquesta vegada pel fet de voler viure tal i com sóc, de voler i estimar la vida i els meus. 

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada