dimecres, 12 d’abril del 2017

"Perdre-ho tot". Llorenç Capdevila ressenya "El torb sobre el mar"

L'escriptor Llorenç Capdevila ha publicat una ressenya al voltant del nou llibre de Jeroni Muñoz Soler, "El torb sobre el mar". Amb el títol de "Perdre-ho tot", Capdevila ha tractat en la revista El Pou de la Gallina aquesta novel·la guanyadora del Premi de Narrativa Vila de Puçol. L'article s'enceta amb l'impactant punt de partida: la mort del fill de la parella protagonista, el vell pescador Antoni i la seua dona Maria, que sotragarà les seues vides i la seua forma de veure el món.

Per a Capdevila, hi destaca les "imatges suggerents" i el "domini absolut del llenguatge mariner i del vocabulari dels pescadors" que l'escriptor manresà desplega a "El torb sobre el mar", el qual "va adoptant la forma d’una al·legoria on cada objecte, cada situació, pot prendre diferents lectures".

Definida com una "novel·la ambiciosa", la ressenta adverteix de la profunditat emocional i reflexiva que conté el títol de Jeroni Muñoz: "revestida d’una pàtina de dramatisme existencialista, hi passen més coses a dins dels personatges que no pas a fora. No és una novel·la que serveixi, simplement, per passar l’estona, sinó, sobretot, perquè el lector, mentre acompanya l’Antoni en la seva persistent recerca, acabi reflexionant sobre la vida, la mort, els records, l’oblit, l’amor, la paternitat, la solitud..."

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada