dissabte, 29 d’abril del 2017

"El torb sobre el mar", ressenyat pel blog L'últim defensa

"El torb sobre el mar" ha estat un dels títols destacats a la Catalunya Central durant el passat Sant Jordi. Avalat pel Premi de Narrativa Vila de Puçol, la novel·la del manresà Jeroni Muñoz ha captivat el públic i també la crítica, com és el que cas de la ressenya que Jordi Agut ha publicat al blog L'últim defensa.

L'article destaca, en primer lloc, l'extensió del volum, que amb 112 pàgines, "pot explicar una història en menys línies i d'una manera que, si es vol, es pot enllestir en un sol dia". Entrat ja en el fil argumental de "El torb sobre el mar", Agut apunta que Muñoz ha fet una "història dura" que gira al voltant de la mort del fill d'un matrimoni major format pel pescador Antoni i la seua dona Maria. "És una recreació brillant de totes les etapes del dol des del punt de vista del protagonista i com tots dos afronten la desgràcia de maneres diferents. I tot amb un ritme cadenciós, amb capítols curts que simulen les onades del mar al qual l'Antoni va a pescar cada dia, unes onades que són tranquil·les i que sembla que no provoquin moviment fins que arriba la gran tempesta, amb sacsejada final", assenyala el blogaire.

Una gran frondositat de vocabulari, sobretot relacionat amb l'evocació de sentiments passats i amb les activitats de la mar, provoca que ens poguem detenir de tant en tant a gaudir-ne o seguir endavant fins a conèixer el final de la història, la qual cosa fa d'"El torb sobre el mar" un llibre apropiat per fer-ne diverses lectures.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada