divendres, 21 de juliol del 2017

Els periòdics d'Astúries parlen del nou Premi d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló

La premsa asturiana s'ha fet ressò del triomf, per segon any consecutiu, de Fátima Fernández i Juan Hernaz en el Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló. Si l'any passat fou "La maleta del abuelo", en aquesta ocasió el jurat -composat per professionals diferents a l'edició anterior, fet que reforça encara més l'èxit dels de Gijón i Puerto de Vega- va escollir "Por pequeño que parezca" com el millor original.

D'aquesta manera, el diari La Nueva España ja n'ha parlat d'aquest reconeixement en el Ciutat de Benicarló, tot apuntant que es tracta d'una obra que "tiene una actitud positiva ante la vida y ante las dificultades, en ambos libros hay un viaje interior por las emociones y una mirada positiva" en paraules de Fátima Fernández, autora del text. En la línia de la seua bibliografia compartida amb l'il·lustrador Juan Hernaz, "a través de un texto breve y unas ilustraciones muy intensas, el álbum narra con sencillez cómo, todo lo que se necesita para salir adelante y cambiar la situación está dentro de cada uno de nosotros". A això se li suma "el juego con el cromatismo y con los significados del color y el ritmo de las composiciones, incorporando símbolos y metáforas". Podeu llegir la notícia de la Nueva España tot clicant ací. 

"En la senda de los premios" 

Un altre mitjà que s'ha fet eco de "Por pequeño que parezca" és el diari El Comercio, amb una peça en la que recull la valoració de jurat per reconèixer els autors com guanyadors de la quarta edició del Ciutat de Benicarló. Assenyala el periòdic que suposen un nou premi en la reconeguda carrera d'aquesta dúpla asturiana. "Fátima Fernández vuelve a abordar un tema complejo a través de distintas capas de profundidad, por lo que el libro puede ser disfrutado por niños y adulto", apunta l'article que es pot llegir tot clicant ací.

El llibre està previst que estiga publicat a finals del mes de setembre, amb la gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada