L’any 2013, els paisatges de les Terres de l’Ebre van ser nomenades com a Reserva de la Biosfera, integrants d’una xarxa mundial iniciada per la UNESCO amb l’objectiu de salvaguardar espais geogràfics representatius dels diversos hàbitats del planeta, i d’aquesta manera protegir la riquesa natural i promoure el desenvolupament sostenible.
Ara, cinc anys després, el Grup La Deriva ha publicat un conte il·lustrat per difondre què significa ser una Reserva de la Biosfera, especialment entre els més menuts. El llibre es presenta aquest dimecres 7 de novembre, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta.
Amb el títol “Som Reserva de la Biosfera!”, el Grup La Deriva ens porta les aventures dels @Hiberus_Flumen, un grup de quatre joves ebrencs amants de la natura, el territori i les xarxes socials, els quals prendran part en una competició per explicar al món les funcions i la importància d’aquest programa de protecció i harmonització dels recursos naturals, la diversitat cultural i l’economia. En el seu propòsit hi xocaran amb els continus sabotatges de @MuscloZebra, un intrigant personatge amb predilecció per la contaminació.
“Som Reserva de la Biosfera!” és el sisè conte del projecte A l’escola, Terres de l’Ebre!, que busca aportar materials educatius, sobretot a les aules, al voltant de temàtiques ebrenques com el patrimoni, la gastronomia, la història, la literatura, o en aquest cas, la natura. Està impulsat pel Grup La Deriva, que formen tres joves ampostines: l’educadora infantil Andrea Ferreres, la geògrafa Neus Pons i la periodista Núria Pons, mentre que les il·lustracions són a càrrec del deltebrenc Andreu Castells. El llibre, editat per Onada Edicions, ha comptat amb la col·laboració del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i del programa Life Clinomics de la Unió Europea.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada