dimarts, 6 de novembre del 2018

"Un bell i contundent testimoni escrit". Teresa Costa-Gramunt parla de "Versos contra la violència"

Amb vista de la pròxima presentació de "Versos contra la violència" a Vilafranca del Penedès, el divendres 16 de novembre, la crítica i escriptora Teresa Costa-Gramunt ha dedicat una ressenya a aquest volum que recupera la reacció poètica a les Terres de l'Ebre als fets violents de l'1 d'Octubre. Com apunta a l'article, publicat a l'Eix Diari, els dies 7 i 8 d'octubre del 2017 s'hi van organitzar dos recitals a la Ràpita i Roquetes, on hi van participar una setantena d'escriptors i més de quatre-cents assistents. Aquella llavor espontània va fructificar en aquest llibre, aparegut al desembre passat.

Recuperant el pròleg de Jesús M. Tibau, Costa-Gramunt parla de "els sentiments contrastats, el cúmul d’emocions viscudes ens ha portat fins a aquest llibre, suma de sensibilitats i estils diferents, tots amb el desig de pau a les mans, de les Terres de l’Ebre i d’arreu del país, i més enllà". D'aquesta manera, conclou que "Versos contra la violència" és "un bell i contundent testimoni escrit".

Deixem que avui, demà i cada dia aquests versos, tan necessaris, es desgranin com aigua neta, salvífica, en la ferida del cor. Sentim ben al fons de l’ànima com els poemes ens desperten la consciència cada vegada que en les nostres orelles internes sentim aquells crits de dolor (i tot el que ha vingut després: exiliats i presos polítics sense garantia d’un judici just, amb acusacions que són un muntatge polític, una farsa).

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada