L’objectiu d’aquest llibre és treure a la llum algunes de les persones de Deltebre (Terres de l’Ebre) que han viscut amb coherència al llarg de la seva vida, malgrat afrontar forts problemes. Tothom és gent normal del carrer, anònima, que mai ha sortit als diaris ni en altres mitjans de comunicació. Aquestes persones mereixen ser conegudes perquè són un model per a la resta, per les seves accions, les seves vivències i les seves actituds exemplars davant les dificultats. No n’hem fet una revisió exhaustiva, sinó que hem triat les que coneixem. Totes són nascudes al segle xx.
Josep Lluís Llor Vilà (Reus, 1955) està casat i té dos fills. Actualment viu a Benicarló. És metge especialista de Medicina Familiar i Comunitària i ha treballat al CAP Deltebre (Terres de l’Ebre) com a metge de capçalera durant trenta-cinc anys. En aquest temps s’ha format i ha practicat la medicina des de diferents enfocaments com la naturista, les psicoteràpies breus i la logoteràpia. Ha aplicat aquestes intervencions tant a la seva consulta com a grups de població. Fruit d’aquesta experiència són els seus llibres Medicina natural basada en l’evidència (Camfic, 2007), Catàleg de recomanacions no farmacològiques en Salut Mental a l’Atenció Primària (http://ics.gencat.cat/web/.content/documents/assistencia/protocols/Cataleg_act_nofarmaco.pdf, 2011) i Vida con sentido (Kaicron, 2017).
Rosa Vandellós Lleixà (Roquetes, 1954) és mestra jubilada, i des de fa cinquanta anys viu a la Cava (Deltebre). És una enamorada de la seva terra, el Delta de l’Ebre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada