dissabte, 28 de setembre del 2019

Es va presentar "De quan es pagava un paó a l'any", l'obra guanyadora del Premi de Recerca Jordi Fontanet d'Amposta

El Premi de Recerca Jordi Fontanet va ser el protagonista a Amposta el passat dijous 26 de setembre, i ho va ser amb un doble motiu, ja que el mateix acte va servir per presentar l'obra publicada reconeguda amb la primera edició i anunciar el guanyador de la segona.


Així, els historiadors Antoni Cartes i Sabina Colomé, triomfadors en la convocatòria inicial d'aquest guardó d'investigació local, van presentar el llibre "De quan es pagava un paó a l'any", una obra que fa una visió de l'Amposta medieval a través de la documentació dels capbreus de rendes reials. Així, com van exposar els autors, amb la consulta d'aquests textos, alguns inèdits, s'ha pogut establir com era la vida dels ampostins i ampostines dels segles XIII, XIV i XV, en un moment en que el terme de la vila era més extens que l'actual i diversificat en secà, regadiu, salines i pastures. La recerca també retrata el nucli urbà, tot delimitant alguns carrers i situant-hi edificis públics, cases privades i comerços.


I si Cartes i Ortí havien guanyat el I Premi de Recerca Jordi Fontanet, el segon ha estat per al periodista Andreu Caralt per la investigació "La Guerra Civil a Amposta (1936-1939)". Expert en memòria històrica, Caralt ha estat reconegut per un treball al voltant del conflicte bèl·lic vist des de la societat ampostina.

Imatges: Ajuntament d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada