divendres, 13 de novembre del 2020

La revista Saó parla del nou llibre "Els bombardejos silenciats de 1938"

El crític literari Josep San Abdón ha publicat a la revista Saó un article referent a "Els bombardejos silenciats de 1938", el nou volum de la col·lecció Biblioteca dels Ports de Morella. Tal com exposa d'inici, aquesta obra coral tracta els atacs per part de l'aviació franquista i els seus aliats cap les poblacions del Maestrat i els Ports: Rossell, Albocàsser, Vilar de Canes, Benassal, Ares del Maestrat i Morella, als mesos de primavera de l'any 1938.

En l'article, San Abdón resumeix els diferents articles que signen Ricard Martí, Vicent R. Querol, Pep Querol i Carlos Sangüesa, investigadors que han tret a la llum aquests episodis que es van ocultar durant dècades. Té un paper protagonista l'anomenat Informe Fugger, un report alemany que detalla els objectius, les cartografies i els resultats dels bombardejos de la Legió Còndor nazi.

Una característica d’aquest llibre és la gran quantitat de documentació que hi aporta: mapes, fotografies i documents de tot tipus. Un llibre important per a anar coneixent noves dades del que va ser la Guerra Civil a les comarques del nord valencià.

Podeu trobar la ressenya de Josep San Abdón tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada