dimecres, 7 d’agost del 2013

"Un autor que mai no ens deixa indiferents". Manel Alonso ressenya "Versos blancs"

"Versos blancs" és el títol amb el qual Manel Joan Arinyó va arreplegar part de la seua producció poètica, allà per les voltes de novembre del passat any. Amb aquest poemari, el de Cullera recupera i mostra la seua vessant lírica, que ha quedat en un segon pla darrere la narrativa, on ha creat un estil ben característic amb llibres com "Fem un trio", "Cubaneta meua" o "L'atzucac del Perdedor".

Ara, un altre autor multidisciplinar, Manel Alonso, li ha dedicat una ressenya al Diari Gran. Tot per començar, fa una breu descripció d'Arinyó, que "ha sabut crear un nou subgènere barreja del gore amb la sàtira, la ironia i l’humor més genuïnament valencià". A continuació, s'hi fixa en la tria del títol, que considera "una altra provocació de l'autor" ateses les fonts i referents dels quals hi beu.

Al remat, "Versos blancs" extreu poemes de sis llibres, variats quant a vers, extensió i tema, però que tracen una panoràmica de la seua literatura poètica, on l'autor "ens demostra que pot arribar a ser tan sorprenentment tendre com ho és en el poema In Illo tempore: «Verí sense antídot, / el coltell del teu adéu. / Ai!, primer amor: / exorcisme de poncella. / No hi haurà res de tan bell», o tan extremadament cruel i sarcàstic com en El degollament dels innocents: «Va ser al pic de la mitjanit, / decapitaren els infants / amb motoserres. / Queien els caps / i redolaven / pel pendent de l’infern / nostre de cada dia»".

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací. 


Us recordem que podeu adquirir aquest llibre a onadaedicions.com sense despeses d'enviament (consulteu condicions)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada