dimarts, 28 de gener del 2014

Aquest dijous es presenta "Salir del silencio" a Albuquerque, els Estats Units


La historiadora Martha Heard presenta a Albuquerque (Nou Mèxic) el seu llibre "Salir del silencio. Voces de Càlig (1900-1938)", la història oral d'aquesta població nordvalenciana de la veu dels seus protagonistes. Serà al Centre Espanyol de Recursos del National Hispanic Center (1701 4th St. SW) a partir de les 17 hores del dijous 30 de gener.

La relació de la estatunidenca Martha Heard amb la vila de Càlig es remunta dècades enrere, quan comença a passar temporades en aquesta població. Allí es comença a interessar per les històries del veïnat, en especial als fets històrics que van succeïr durant la primera meitat del segle XX. Gràcies a unes beques, Heard va posar en marxa un projecte d'enregistrament i va gravar els testimonis de prop d'un centenar de calijos i calijones, que amb el pas del temps, han esdevingut un autèntic patrimoni historiogràfic.

Aquesta serà la primera de les dues presentacions de "Salir del silencio" a Albuquerque. El proper diumenge 8 de febrer en tindrà lloc la segona, a la llibreria Bookworks.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada